Workshop Training/workshop
Nog 15 plekken beschikbaar

Hoe creëer je een inclusieve werkvloer?

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden, die hun organisatie inclusiever willen maken. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Organisaties zijn -of willen- steeds diverser geworden: mensen met verschillende afkomsten, huidskleuren, vermogen. voorkeuren of leefstijlen. Om ervoor te zorgen dat werkplekken met een groter wordende diversiteit naar behoren functioneren, is er meer aandacht nodig voor inclusiviteit: het beleid dat geïmplementeerd kan worden om ervoor te zorgen dat alle (potentiële) medewerkers samenwerken op de meest productieve en tevens prettige manier.

Tijdens deze workshop worden 7 factoren besproken waarmee organisaties rekening dienen te houden voor het succesvol ontwerpen en implementeren van inclusief beleid. Deze 7 factoren zijn door de workshopleider gevonden in een recentelijk literatuurstudie over inclusie en inclusief beleid bij organisaties.

Deelnemers hebben, na het volgen van deze workshop, inzicht in de factoren die hen in staat stelt om succesvol inclusief beleid te ontwerpen en te implementeren bij een organisatie. Dit stelt hen beter in staat om een dergelijk veranderingsproces in hun organisatie te overwegen, te ontwerpen, te begeleiden en te implementeren.

Trainer
Laura Coello Eertink is de auteur van het onderzoek “Inclusief beleid op de werkplek: Factoren die bijdragen aan (het creëren van) een inclusieve werkvloer” (april 2019) en oprichter van Stichting Inclusive Works; een stichting die zich, sinds 2011, inzet om een inclusiever maatschappij te bevorderen.

Aanmelden
09
September 2019
Tijdstip
14.00 - 17.00 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
15
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Hoe creëer je een inclusieve werkvloer?" op 09-09-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden