Workshop Training/workshop
Nog 14 plekken beschikbaar

Werving nieuwe vrijwilligers: hoe voer je een goed kennismakingsgesprek en selecteer je de juiste persoon?

Doelgroep
Mensen in vrijwilligersorganisatie, die nieuwe vrijwilligers werven en selecteren. Enige ervaring in het voeren van kennismakingsgesprekken is handig, maar niet noodzakelijk.

Inhoud
Het voeren van kennismakingsgesprekken doe je wellicht niet dagelijks. Het is misschien lastig om vrijwilligers te vinden. Wie past er goed bij je organisatie? Hoe maak je de juiste keuze? Hoe zorg je dat een mogelijke vrijwilliger een goed beeld van je organisatie heeft en van wat er van hem of haar verwacht wordt? Allemaal vragen die in deze workshop aan de orde komen. De opbouw van de workshop is alsvolgt:

  • Hoe verloopt een kennismakingsproces?
  • Hoe bereid je het gesprek voor? 
  • Wat zijn de stappen in een gesprek?
  • Hoe kom je achter de motivatie van de vrijwilliger?
  • Wat doe je wel of niet in een gesprek?
  • Hoe maak je de juiste keuze? 

Met elkaar verkennen wij wat belangrijke situaties zijn in een kennismakingsgesprek en na afloop heb je geoefend met het voeren van een (deel van) het gesprek. 

Trainer
Ineke de Haan is als HR adviseur verbonden aan Rabobank Utrecht. Vanuit dit vakgebied heeft zij ervaring met het voeren van selectiegesprekken. Daarnaast is zij jurylid bij een atletiekvereniging en heeft zij in diverse oudercommissies als vrijwilliger gezeten.

Aanmelden
08
Mei 2019
Tijdstip
19.00 tot 21.30 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
15
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Werving nieuwe vrijwilligers: hoe voer je een goed kennismakingsgesprek en selecteer je de juiste persoon?" op 08-05-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden