Workshop Training/workshop
Deze workshop zit vol

Kernkwadrant | wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen en hoe werk ik samen met de ander?

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden, die willen ontdekken wat hun kwaliteiten zijn, willen ervaren hoe het is om je persoonlijke kwaliteiten in een grotere context te plaatsen en willen onderzoeken wat de valkuilen in de omgang met anderen zijn. 

Inhoud
Iedereen kan zich wel eens ergeren aan het gedrag van een ander. We vinden anderen dan lastig en verwachten dat de ander eens zijn best zou moeten doen om zijn gedrag te veranderen. Maar bestaan er eigenlijk wel “lastige” mensen?

Iedereen heeft kwaliteiten (zoals gestructureerd werken), maar wanneer je teveel van het goede hebt, dan wordt het je valkuil (star, niet flexibel zijn). Gelukkig kun je ook meer aan je uitdaging (wel willen overleggen) werken waardoor je niet in de valkuil hoeft te trappen. Pas op dat je weer niet teveel van je uitdaging toepast, dan treed je in je allergie (niet tot besluit kunnen komen),

Ook als vrijwilliger zul je zo nu en dan een meningsverschil of zelfs een conflict ervaren met een collega. Bij een conflict is het vaak zo dat twee mensen allebei in hun valkuil zitten. Dan is het knap lastig om ondanks de irritatie oog te blijven houden voor elkaars kwaliteiten en vooral te blijven communiceren. In deze workshop gaan wij samen ontdekken wat jouw kernkwaliteiten zijn en waar deze kunnen botsen met de kwaliteiten van een ander en hoe je daar op een positieve manier mee kunt leren omgaan. Het kan juist verrijkend werken wanneer je juist de uitdaging durft aan te gaan met die specifieke collega waar je het moeilijk mee hebt. 

Het Kernkwadrant of het Kwadrant van Ofman is een model om de eigenschappen te beschrijven die bij een persoon horen. Bedrijfskundige Daniel Ofman definieert in zijn boek ‘Kwaliteit en bezieling in organisaties’ kernkwaliteiten als volgt: ‘Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die tot het wezen (de kern) van een persoon behoren. Ze doordringen de hele mens (…), de kernkwaliteit kleurt de mens; het is de specifieke sterkte waar we bij hem of haar direct aan denken.’

Uitkomst workshop
Je krijgt meer begrip voor het gedrag van je collega's en je kunt eerder en met meer zelfvertrouwen ingrijpen in situaties waar je normaliter geïrriteerd of gefrustreerd van was weggelopen. Je gaat naar huis met de ervaring rijker dat jij de regie hebt over hoe je je voelt en je gedraagt en hoe je een ander waarneemt. 

Trainer
Sabine Mayr is zelfstandig coach en werkt op vrijwillige basis bij Taal Doet Meer dat anderstalige Utrechters, naast het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid, helpt bij het vinden bij de juiste opleiding, baan of vrijwilligerswerk.

Sabine is net gestart met haar eigen coaching praktijk waar zij vooral ambitieuze twintigers begeleidt naar meer rust en overzicht in hun studentenleven. 'Speels coachen' is ervarings- en ontwikkelingsgericht leren. Persoonlijk Leiderschap staat centraal in al haar sessies. 

Aanmelden wachtlijst
05
Juni 2019
Tijdstip
19.00 - 21.30 uur
Soort workshop
Training/workshop
Wijk
Binnenstad
Adres
Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht
Maximum aantal deelnemers
8
Kosten
Gratis

Aanmelden voor deze workshop

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de workshop "Kernkwadrant | wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen en hoe werk ik samen met de ander?" op 05-06-2019.

Deze informatie is handig voor de trainer: die kan zo de inhoud van de workshop zo optimaal mogelijk afstemmen op de deelnemers.
Hier vind je onze algemene voorwaarden: http://vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden