14 mei 2019
Informatieavond Initiatievenfonds

Zet jij of jouw organisatie zich in voor je buurt, wijkbewoners of de stad Utrecht? Maak dan gebruik van het Initiatievenfonds!

Samen met het Wijkbureau Noordwest, Gemeente Utrecht en DOCK Utrecht Noordwest organiseren we donderdag 20 juni een gratis informatieavond. Lex Möhlmann, beleidsadviseur/projectleider bij de Gemeente Utrecht geeft antwoord op vragen als:

- Hoe doe ik een aanvraag?
- Wat is ervoor nodig?
- Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

Uiteraard...

10 mei 2019
Nieuwsbrief mei

In onze nieuwsbrief van mei lees je alles over de Beursvloer Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern, die we donderdag 23 mei organiseren. Ook vertelt Tessa over haar vrijwilligerswerk bij Ariane de Ranitz. En uiteraard staat ons gratis workshopaanbod voor én door vrijwilligers erin. Veel leesplezier! 

...

24 april 2019
2 Beursvloeren in Utrecht

Match mee op de Beursvloer! Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan lokale bedrijven, zzp'ers, gemeente, serviceclubs, buurtinitiatieven en vrijwilligersorganisaties op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners: maatschappelijke matches. Hét moment om nieuwe ingangen te vinden naar bijvoorbeeld kennis, middelen, materialen en menskracht.

Dit voorjaar organiseren we twee verschillende edities, een lokale én een stadsbrede:

...

13 april 2019
Trotse vrijwilligers gezocht!

Ben jij trots op het vrijwilligerswerk dat je doet? Lijkt het je leuk om hier over te vertellen en op de foto te gaan? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! 

Het werkt heel simpel: meld je aan via dit formuliertje. Vervolgens neemt Yvette contact met je op voor een kort interview, dat we - na jouw akkoord - plaatsen op Utrechtbedankt.nl en onze socials. Ook maakt één van onze...

11 april 2019
Nacht van de Vrijwilliger 2019

Ruim 100 vrijwilligers gingen tijdens 'de Nacht van de Vrijwilliger' door heel Utrecht aan de slag: van salsadansen met ouderen, de strijd aangaan met plastic tijdens de Clean-up tot nieuwe culturen leren kennen tijdens A Taste of Culture. Als afsluiting was er een gezellige pubquiz bij VC Utrecht!

Foto: MediaMaker - Joris Louwes. 

10 april 2019
Nieuwsbrief april

In onze nieuwsbrief van april vind je onder meer een terugblik op de Nacht van de Vrijwilligers en lees je meer over de portretten van Utrechtse vrijwilligers die we maken én delen ter inspiratie. 

...

7 maart 2019
Communicatietraining voor nieuwe vrijwilligers in de Informele Zorg

Samen met Handje Helpen, Humanitas, Al-Amal, De Wilg, De Tussenvoorziening en U-Centraal ontwikkelden we een communicatietraining voor alle nieuwe vrijwilligers in de Utrechtse Informele Zorg. De training bestaat uit twee dagdelen en wordt gegeven door ervaren trainers Katja Budde en Angelique Heerdink. Bij elke training is plek voor twintig vrijwilligers van verschillende Utrechtse Informele Zorg-organisaties. Onderwerpen die aan bod komen:

  • de doelgroep
  • jouw rol als...

15 februari 2019
E-learning vernieuwd

Onze e-learning-pagina is vernieuwd! We hebben een gloednieuw overzicht gemaakt van gratis e-learning-modules die interessant zijn voor vrijwilligers. Je vindt er e-learnings, video's, webinars, online cursussen en artikelen met een diversiteit aan onderwerpen. Van het werven van vrijwilligers tot gespreksvaardigheden of omgaan met een licht verstandelijke beperking. We hebben bijna vijftig modules verzameld!

...

10 januari 2019
Nieuwsbrief januari

In onze nieuwsbrief van januari: onze e-learning-pagina is vernieuwd: begin meteen met leren! En verder: prachtige reacties op onze Waarderingsmaand voor vrijwilligers en doe de test: ben je een goede buur of een verre vriend?

Lees...

Pagina's