Skip Navigation
Over ons

Stichting Zelfbewustzwanger is een goed doel en heeft een ANBI-status. Ons doel is dat zoveel mogelijk vrouwen (en hun partners) met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieGender gelijkheid
Deel

Bestuurder/ penningmeester

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
LobbyingPlannenFondsenwervingFondsenFinanciële controleBestuurVirtueel Vrijwilligerswerk
OrganiserenBestuurTeamwork
#27970
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/zelfbewustzwanger/activiteiten/Bestuurder-penningmeester/27970 om je aan te melden
SamenvattingVind jij het ook belangrijk dat zoveel mogelijk vrouwen en hun partners met een goed gevoel terugkijken op hun bevalling, zwangerschap en kraamtijd?
Uitgebreide omschrijving

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Maatschappelijke impact maken en je inzetten voor een goed doel geeft je energie.
  • Je hebt affiniteit met de zorgsector en meer in het bijzonder de geboortezorg vanuit cliëntperspectief
  • Je beschikt over financiële kennis- en vaardigheden waarmee je de organisatie kunt bijstaan.
  • Je hebt een “hands-on”-mentaliteit, je bent pro-actief en je houdt ervan ergens in te duiken en het je eigen te maken.
  • Je bent goed op de hoogte van hoe de geldstromen lopen in de (geboorte)zorg sector en kunt een bijdrage leveren aan de financiële continuïteit van een organisatie die snel groeit.
  • Je hebt een (financiële) opleiding afgerond op minimaal HBO-niveau.

 

Het bestuur vergadert circa 6 tot 8 keer per jaar via Skype. Bestuursfuncties zijn onbezoldigd, uiteraard wel met onkostenvergoeding voor reizen en activiteiten.

Als penningmeester heb je een aantal verantwoordelijkheden op grond van de statuten en het bestuursreglement van de stichting. Deze kun je op onze website inzien.

 

Wat wij je bieden

  • Samenwerking met een enthousiast en betrokken team en een groot netwerk in de geboortezorg.
  • Een spilfunctie in de besluitvorming, waarbij je het bestuur adviseert en de organisatie bijstaat met je deskundigheid.
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan een stabiele financiële basis van een organisatie die sterk in ontwikkeling is.
  • Een informele setting waarin het bestuur in een sfeer van vertrouwen samenwerkt met de directeur a.i. om de organisatiedoelstellingen te verwezenlijken.

 

Voor vragen of voor het reageren op deze vacature kan je contact opnemen met de bestuursvoorzitter: Jitske Wildschut, via ons algemeen email adres.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over Stichting zelfbewustzwanger
Stichting Zelfbewustzwanger is een goed doel en heeft een ANBI-status. Ons doel is dat zoveel mogelijk vrouwen (en hun partners) met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport heeft ons erkend als landelijke cliëntenorganisatie in de geboortezorg.
·
#27970
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/zelfbewustzwanger/activiteiten/Bestuurder-penningmeester/27970 om je aan te melden