Skip Navigation
Over ons

Rechtswinkel Zeist is een onafhankelijke stichting die gratis eerstelijns rechtshulp verleent aan inwoners van de gemeente Zeist en omstreken. De adviseurs zijn vrijwilligers die in de juridische...

Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidCommunity & familieEducatie
Deel

Ervaren juridisch adviseur voor inloopspreekuur

Vacature · 1–2 uur/week
Zeist, Utrecht, Nederland
JuridischAdviesSociaal contactOndersteunend werk
Lezen & schrijvenPraten met anderenLuisterenNederlandsMensen begeleiden
3 plaatsen over.
#28843
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/wwwrechtswinkelzeistnl/activiteiten/Ervaren-juridisch-adviseur-voor-inloopspreekuur/28843 om je aan te melden
SamenvattingAls juridisch adviseur adviseer je cliënten op eerstelijns juridisch niveau en werk je nieuwe medewerkers in op maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.
Uitgebreide omschrijving

Ben je jurist of (ver)gevorderd rechtenstudent? Wil je je kennis toepassen in de praktijk? Word dan vrijwilliger bij ons!


Voor maandagmiddag zoeken we versterking voor ons inloopspreekuur. Tijdens dit wekelijkse spreekuur geef je, samen met een collega, mondeling advies (persoonlijk of telefonisch) in een ontspannen sfeer. Mensen uit de omgeving Zeist kunnen naar dit spreekuur komen en komen daarbij bijvoorbeeld met de volgende vragen naar jou toe:

  • Mijn werkgever betaalt mijn loon niet meer of ontslaat mij;
  • Ik heb problemen met de (ver-)huurder van mijn woning;
  • Ik wil gaan scheiden of er moeten afspraken worden gemaakt over alimentatie en omgang met de kinderen;
  • Mijn klant betaalt een rekening niet;
  • Ik heb schade die vergoed moet worden;
  • Ik moet bij de rechter komen wegens een strafbaar feit.


Als juridisch adviseur adviseer je hierover. Daarnaast werk je ook nieuwe collega's, veelal gevorderde studenten, in.


Voor het up-to date houden van de kennis worden workshops en borrels na afloop van het spreekuur georganiseerd. Reiskosten worden vergoed. Jaarlijks is er een eindejaarsetentje. Van dit vrijwilligerswerk blijf je zelf dus ook voortdurend leren.


Vrijwilliger bij ons worden verloopt via een kennismakingsgesprek. Als het van beide kanten klikt, stellen we een vrijwilligersovereenkomst op en evalueren we in elk geval na een half jaar. Roosterplanning gebeurt maandelijks aan de hand van opgegeven beschikbaarheid. Daarbij vragen we je of je minimaal twee keer per maand het spreekuur wilt draaien.


We zijn specifiek op zoek naar enkele ervaren juristen voor de maandagmiddag, je bent hierbij van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?Rechtswinkel Zeist bevindt zich boven het inloophuis van de Stichting Kerk en Samenleving in het centrum van Zeist. De locatie is als je er niet bekend bent soms lastig te vinden. Bel ons als je voor een sollicitatie het adres niet kunt vinden, dan komen we je halen!
Vrijwilligerswerk in Zeist > Zeist Activiteiten > Rechtswinkel Zeist > Ervaren juridisch adviseur voor inloopspreekuur
Over Rechtswinkel Zeist
Rechtswinkel Zeist is een onafhankelijke stichting die gratis eerstelijns rechtshulp verleent aan inwoners van de gemeente Zeist en omstreken. De adviseurs zijn vrijwilligers die in de juridische beroepspraktijk werkzaam zijn, of in de afrondende fase van hun rechtenstudie zitten.
·
3 plaatsen over.
#28843
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/wwwrechtswinkelzeistnl/activiteiten/Ervaren-juridisch-adviseur-voor-inloopspreekuur/28843 om je aan te melden