Skip Navigation
Over ons

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijn
Deel

Vrijwilligerscoördinator

Vacature · 10–16 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
BegeleidingAnder werkCoaching
#24156
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Vrijwilligerscoordinator/24156 om je aan te melden
SamenvattingEnthousiaste meewerkend voorman/vrouw gezocht die zich graag inzet voor huisdieren van mensen in de minima. Je werkt in teamverband vanuit huis.
Uitgebreide omschrijving

Wij helpen huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Dat doen we door bij te dragen aan dierenartskosten die anders onmogelijk betaald kunnen worden. Huisdieren en de mensen die hun dieren liefhebben lijden daar anders onder. Onze huidige vrijwilligerscoördinator zal zich de komende tijd focussen op andere taken binnen de stichting waardoor ruimte ontstaat voor een nieuwe vrijwilligerscoördinator.


De functie

Als vrijwilligerscoördinator bij Quidem Carus ben je een meewerkend voorman/vrouw. 

Dat betekent dat je soms zelf een hulpaanvraag afhandelt, soms (samen met een collega) een nieuwe medewerker inwerkt en soms uitzoekt wat we als stichting kunnen doen in bijzondere gevallen. Je bent in deze functie het aanspreekpunt van onze (veelal zelfsturende) aanvraagbehandelaars en de brug tussen hen en ons bestuur. 

Dit ben jij

  • Betrokken en dienstverlenend naar collega’s, hulpaanvragers en instanties. 
  • Bereid om je te verdiepen in het aanvraagproces en wat onze stichting wel en niet kan betekenen voor mensen in de minima. 
  • Je overziet de processen van lopende aanvragen en stuurt waar nodig bij. 
  • Tot slot is het belangrijk dat je tijd kan maken om collega’s te woord te staan of (terug) te bellen als zij willen overleggen. 


Goed om te weten 

  • Ervaring is meegenomen maar geen must. Veel belangrijker zijn betrokkenheid, enthousiasme en betrouwbaarheid. 
  • Je wordt ingewerkt door onze huidige vrijwilligerscoördinator die zeven jaar ervaring heeft en werkzaam blijft binnen de stichting. 
  • Je kan je eigen tijd indelen. De taken die je verricht voer je namelijk in je eigen tijd uit.
  • Je kunt deelnemen aan interessante trainingen/cursussen. 
  • We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten. 
  • We streven we ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal in de regio Utrecht (Door de COVID-19 maatregelen is dit voorlopig digitaal via Microsoft Teams.

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja!? Reageer dan via de roze knop en stuur je beknopte motivatie en wekelijkse beschikbaarheid toe. 

Hartelijk dank ! Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt bij deze medische en onverwachte situaties. Samen met de dierenarts en andere dierenhulpverleners bekijken we de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Zieke of aangereden huisdieren worden zo weer beter en keren terug naar hun eigen leefomgeving. Terug naar het (minima)gezin waar het dier zoveel voor betekent. Ze zullen minder snel in een asiel terecht komen, blijven lopen met een kwaal of een spuitje krijgen.

Help ons huisdieren in medische nood helpen, wordt vrijwilliger en draag je steentje bij aan hun leed. STUUR ALSTUBLIEFT GEEN HULPAANVRAGEN VOOR UW HUISDIER via het e-mailadres van de Vrijwilligerscentrale, doe dit via het contactformulier op de website van Quidem Carus: www.quidemcarus.nl/aanvraag.
·
#24156
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Vrijwilligerscoordinator/24156 om je aan te melden