Skip Navigation
Over ons

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem ...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijn
Deel

Aanvraagbehandelaar(s)

6–12 uur/week
Vanuit huis
AdministratiePlannenVirtueel Vrijwilligerswerk
OrganiserenLezen & schrijvenOnderzoekNederlands
Gezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijn
#24155
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Aanvraagbehandelaars/24155 om je aan te melden
SamenvattingEnthousiaste- en betrokken dierenvriend gezocht die als aanvraagbehandelaar het verschil maakt in een onzekere situatie voor huisdieren.
Uitgebreide omschrijving

Wij helpen huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Dat doen we door bij te dragen aan dierenartskosten die anders onmogelijk betaald kunnen worden. Huisdieren en de mensen die hun dieren liefhebben lijden daar anders onder. 

Om meer zieke en/of gewonde huisdieren van mensen in de minima te kunnen helpen, zoeken we enthousiaste- en betrokken aanvraagbehandelaars. Jouw inzet in deze rol maakt het verschil in een onzekere situatie.

In deze functie 

 • Ben je (mede) verantwoordelijk voor de behandeling- en afwikkeling van hulpaanvragen. Vanzelfsprekend doe je dat in alle discretie. 
 • Leg je contact met aanvragers, bewindvoerders, budgetcoaches, voedselbanken en/of andere instanties om de financiële draagkracht van een huisdiereigenaar in kaart te brengen. 
 • Heb je contact met dierenartsen, andere stichtingen en/of fondsen en leid je hulpaanvragen door jouw communicatieve skills- en betrokkenheid van A tot Z in goede banen. 


Je bent de perfecte dierenvriend als je

 • Handen kriebelen om je in te zetten voor zieke en/of gewonde huisdieren en eigenaren in een minima-situatie. 
 • Zowel empathisch als klantgericht bent en goed Nederlands spreekt- en schrijft. 
 • Kunt omgaan met soms heftige emoties van huisdiereigenaren in een lastige situatie. 
 • Ervaring hebt met e-mailsystemen en het werken met Google Drive of bereid bent dat te leren. 
 • Beschikt over internetverbinding en een computer om bestanden en mails te openen en daarmee te werken.

Goed om te weten

 • Ervaring en/of kennis van systemen is fijn maar betrokkenheid, enthousiasme en betrouwbaarheid vinden wij belangrijker. 
 • Je werkt samen in een team dat betrokken is en voor elkaar klaarstaat.
 • Je wordt ondersteund door de vrijwilligerscoördinator en kan bij vragen overleggen met je collega aanvraagbehandelaar(s) en de vrijwilligerscoördinator. 
 • Je kan je eigen tijd indelen. De taken die verricht voer je namelijk thuis uit. 
 • Je kunt je deelnemen aan interessante trainingen/cursussen. 
 • We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten. 
 • We streven ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal in de regio Utrecht (Door de COVID-19 maatregelen is dit voorlopig digitaal via Microsoft Teams). 

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja? Reageer dan via onderstaande roze knop en stuur je beknopte motivatie en wekelijkse beschikbaarheid.

Hartelijk dank voor je bijdrage!

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

 

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Feb10
Workshop · 10 feb, 12:30 - 14:30
Vanuit huis
Werven van vrijwilligers via social mediaIn deze workshop leer je handige tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt om (online) vrijwilligers voor jouw organisatie te werven.Geplaatst door VC Utrecht
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
10–16 uur/week
Utrecht
VrijwilligerscoördinatorEnthousiaste meewerkend voorman/vrouw gezocht die zich graag inzet voor huisdieren van mensen in de minima. Je werkt in teamverband vanuit huis.Geplaatst door stichting Waarborgfonds Quidem Carus
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
5–8 uur/week
Vleuten
Zorgvrijwilligers (zorgervaring niet nodig) Johannes Hospitium VleutenBen je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor praktisch werk? Kom onze verpleegkundigen helpen bij de zorg aan de gasten.Geplaatst door Johannes Hospitium Vleuten
Over stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt bij deze medische en onverwachte situaties. Samen met de dierenarts en andere dierenhulpverleners bekijken we de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Zieke of aangereden huisdieren worden zo weer beter en keren terug naar hun eigen leefomgeving. Terug naar het (minima)gezin waar het dier zoveel voor betekent. Ze zullen minder snel in een asiel terecht komen, blijven lopen met een kwaal of een spuitje krijgen.

Help ons huisdieren in medische nood helpen, wordt vrijwilliger en draag je steentje bij aan hun leed. STUUR ALSTUBLIEFT GEEN HULPAANVRAGEN VOOR UW HUISDIER via het e-mailadres van de Vrijwilligerscentrale, doe dit via het contactformulier op de website van Quidem Carus: www.quidemcarus.nl/aanvraag.
·
#24155
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Aanvraagbehandelaars/24155 om je aan te melden