Skip Navigation
Over ons

Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijn
Deel

Aanvraag behandelaar huisdieren in nood

Vacature · 2–10 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Administratie
Deze vacature is verlopen
#24397
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Aanvraag-behandelaar-huisdieren-in-nood/24397 om je aan te melden
SamenvattingHet verschil maken voor dieren in nood bij minima-gezinnen? Help ons de aanvragen goed te begeleiden om huisdieren te helpen voor operatie/behandeling
Uitgebreide omschrijving

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt mensen in minima-gezinnen bij onverwachte dierenartskosten. Je behandelt de aanvragen die binnenkomen. Je draagt zorg voor de benodigde documenten die nodig zijn om de aanvraag in behandeling te nemen. Je hebt contact met zowel de aanvrager als de dierenhulpverleners en dierenartsen om de aanvraag in goede banen te leiden. Je bent klantgericht, communicatief vaardig, spreekt goed en duidelijk Nederlands, bent empatisch maar laat je niet meeslepen, kunt onderhandelen en omgaan met de soms hevige emoties die de aanvragen met zich meebrengen. Uiteindelijk beoordeel je een case en doe je een voorstel aan de bestuursondersteuner voor een bijdrage. Het bestuur beslist uiteindelijk of en welke bijdrage er wordt gedaan vanuit de aan ons toevertrouwde fondsen. Jij koppelt dit terug, regelt de financiele afhandeling en maakt een afrondend verhaal richting communicatie. 

Je begeleid een aanvraag van a tot z. Je kunt dit werk vanuit huis doen en op tijden die je zelf indeelt, in overleg met de vrijwilligerscoordinator. Als je een aanvraag begeleidt, verwachten we wel van je dat je regelmatig kijkt hoe het er mee staat en actie onderneemt wanneer nodig.

Met deze functie kun je echt een verschil maken in het leven van huisdieren in nood en bij gezinnen die het financieel toch al niet breed hebben. Je voorkomt dat mensen geen andere uitweg zien dan het huisdier laten inslapen, afstaan of laten creperen. De dankbaarheid die terugkomt is vaak groot. En dat geeft een warm gevoel.

Heb je zelf een hulpvraag voor je eigen huisdier? Reageer dan NIET via deze weg, maar doe een aanvraag op via onze website. Als je meer wilt weten over deze functie en/of interesse hebt? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Een huisdier neemt vaak een speciale, liefdevolle plaats in binnen het gezin. Maar wat als er onverwacht hoge dierenartskosten zijn die het gezin niet kan betalen?

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus helpt bij deze medische en onverwachte situaties. Samen met de dierenarts en andere dierenhulpverleners bekijken we de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. Zieke of aangereden huisdieren worden zo weer beter en keren terug naar hun eigen leefomgeving. Terug naar het (minima)gezin waar het dier zoveel voor betekent. Ze zullen minder snel in een asiel terecht komen, blijven lopen met een kwaal of een spuitje krijgen.

Help ons huisdieren in medische nood helpen, wordt vrijwilliger en draag je steentje bij aan hun leed. STUUR ALSTUBLIEFT GEEN HULPAANVRAGEN VOOR UW HUISDIER via het e-mailadres van de Vrijwilligerscentrale, doe dit via het contactformulier op de website van Quidem Carus: www.quidemcarus.nl/aanvraag.
Deze vacature is verlopen
#24397
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/stichting-Waarborgfonds-Quidem-Carus/activiteiten/Aanvraag-behandelaar-huisdieren-in-nood/24397 om je aan te melden