Skip Navigation

hoiUtrecht

Non-profit

Over ons

Wat is hoiUtrecht?

hoiUtrecht een podium met drie onderdelen: de verhalenbundel, verhalenexposities en herpublicaties. Wij maken deel uit van een netwerk van Utrechtse organisaties die aan inclusie...

Mensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Bestuurslid: penningmeester hoiUtrecht

Vacature · 2–4 uur/week
Dragonstraat 30, 3544 BA Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23131
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/hoiUtrecht/activiteiten/Bestuurslid-penningmeester-hoiUtrecht/23131 om je aan te melden
SamenvattingAls penningmeester begrijp je de dynamiek van een organisatie die afhankelijk is van subsidies en bijdragen van vermogensfondsen.
Uitgebreide omschrijving

Voor ons bestuur - bestaande uit een voorzitter en secretaris – zijn wij op zoek naar een enthousiaste penningmeester. Het betreft een vrijwillige functie voor een paar uur per maand binnen een uniek project in Utrecht.

Wat is hoiUtrecht?

hoiUtrecht is een bundel met verhalen van mensen die leven met een beperking, ziekte of stoornis. Tevens komen thema’s als laaggeletterdheid, armoede en verslaving aan bod. Ook laten we kinderen, mantelzorgers, eenzame ouderen en mensen met een migrantenachtergrond aan het woord.

Wij bieden ze een podium. Waar zij hun jarenlange ervaring en tips delen over hoe zij (dagelijks) uitdagingen aangaan. Op een positieve manier, met inspirerende verhalen.

Doel

Wij delen ervaringsverhalen ter bevordering van bewustwording. De verhalen zijn #vooriedereen, opdat er meer begrip en ruimte voor participatie ontstaat.

Kijk je naar belemmeringen? Dan is iedereen beperkt.

Kijk je naar talent? Dan kan iedereen meedoen!

Team

Als team geven we het goede voorbeeld: wij zijn een inclusief team van ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en betrokken burgers. Allemaal professionals die zich graag inzetten voor een inclusieve samenleving.

Financiën

hoiUtrecht ontvangt een bijdrage van de gemeente Utrecht. Voor 2019 en de komende jaren zijn wij op zoek naar structurele financiering om ons voortbestaan te garanderen.

Jouw rol als penningmeester

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor:

 • Controleren en beoordelen van financiële gegevens.
 • Toezicht houden op betalingen.
 • Opstellen van de (meerjaren-) begroting en het financieel jaarverslag.
 • Informeren van directie, medebestuursleden en andere belanghebbenden over de financiële stand van zaken.

De taken worden ondersteund door een boekhouder. Samen verzorgen jullie de inrichting van het e-boekhoudsysteem.

Jouw bijdrage aan fondsenwerven

Daarnaast vragen je hulp bij fondsenwerven. Samen met het bestuur, directeur en boekhouder wordt een meerjarenplanning en -begroting vastgesteld. De aanpak bepaald en taken verdeeld.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in staat om over de boekhouding heen te kijken
 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en bent doelgericht
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Aanwezigheid bij bestuursvergaderingen, minimaal 2 per jaar
 • Woonachtig in de regio Utrecht bij voorkeur Utrecht stad
 • Relevant netwerk in zorg & welzijn en burgerinitiatieven is een pré
 • Ervaring met fondsenwerven is een pré

Wat krijg je ervoor terug?

Een bijzondere vrijwilligersfunctie in een inclusief en professioneel team van betrokken Utrechters.

Reageren

Heb jij financieel en boekhoudkundig inzicht? Wil je meedenken over fondsenwerving? Reageer dan via de reactieknop, deel je ervaring en motivatie met ons.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vrijwillige functie in het bestuur van stichting hoi? Neem dan contact op met Barbara Hertogs, directeur stichting hoi.

Meer informatie over hoiUtrecht vind je op onze website.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over hoiUtrecht
Wat is hoiUtrecht?

hoiUtrecht een podium met drie onderdelen: de verhalenbundel, verhalenexposities en herpublicaties. Wij maken deel uit van een netwerk van Utrechtse organisaties die aan inclusie werken.

hoiUtrecht deelt de verhalen van mensen die belemmeringen ervaren om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Bijvoorbeeld mensen die leven met een beperking, ziekte of stoornis. Tevens komen thema’s als laaggeletterdheid, armoede en verslaving aan bod. Ook laten we kinderen, mantelzorgers, eenzame ouderen en mensen met een migrantenachtergrond aan het woord.

Wij noemen deze mensen hoofdpersonen en bieden ze een podium. Waar zij hun jarenlange ervaring en tips delen over hoe zij (dagelijks) uitdagingen aangaan. Op een positieve manier, met inspirerende verhalen.

De verhalen zijn voor iedereen. Met deze ervaringsverhalen werken wij aan bewustwording, opdat er meer ruimte voor ontstaat voor participatie aan een inclusieve samenleving.
Deze vacature is verlopen
#23131
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/hoiUtrecht/activiteiten/Bestuurslid-penningmeester-hoiUtrecht/23131 om je aan te melden