Skip Navigation
Goede buur: samenwerken aan een mooie wijk

Goede buur: samenwerken aan een mooie wijk

Evenement · 4 mrt 2022, 15:45 - 18:00
Amerhof 66, 3522 TR Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurSport & RecreatieBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Buurthuis de Nieuwe Jutter
#49947
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/buurthuis-de-nieuwe-jutter/activiteiten/Goede-buur-samenwerken-aan-een-mooie-wijk/49947 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Beter een goede buur dan een verre vriend, wie kent deze uitspraak niet? Maar wat verstaan wij onder een goede buur? Hoe werken we samen aan een mooie wijk?

Uitgebreide omschrijving

Beter een goede buur dan een verre vriend, wie kent deze uitspraak niet? Maar wat verstaan wij onder een goede buur? Op vrijdag 4 maart van 16.00 tot 18.00 uur gaan we met Utrecht in Dialoog in gesprek over samen leven in de Rivierenbuurt. Wat speelt er in de wijk? Waar is behoefte aan? Wat gaat er goed en waar is verbetering mogelijk? Hoe is de sociale cohesie? 


Een goede buur

In het begin van de coronacrisis zagen we dat heel Nederland massaal klaar stond om elkaar te helpen. Zo ook in de Rivierenwijk. Hier ontstond een heus hulpnetwerk van mensen die voor elkaar boodschappen gingen doen, elkaar eten brachten en voor elkaar klaar stonden. 


Heeft dit ons als buren weer dichterbij elkaar gebracht? En hoe kunnen we die saamhorigheid behouden, wellicht versterken? Hoe leven we eigenlijk samen in de wijk? Wat is de rol van buurthuis De Nieuwe Jutter hierin? In deze dialoog gaan we samen met elkaar in gesprek over samen leven in de wijk. Wat doen goede buren voor elkaar in de wijk? We praten over wat jij kan betekenen voor iemand in de buurt, of wat een ander voor jou kan betekenen. Interesse? Meld je aan!


Programma

15:45 ontvangst

16:00 introductie en inspiratie op het thema

16:15 dialoog in groepen

18:00 afsluiting met borrel


Stemmen maken onze Stad

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het project 'Stemmen maken onze Stad' van Utrecht in Dialoog . In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Utrecht in Dialoog samen met buurtbewoners en partners in de wijk gesprekken over wat er speelt. Dit doen we op verschillende plekken in Utrecht. De ideeën, inzichten, wensen en behoeften die uit deze gesprekken komen verzamelen we en koppelen we terug naar de gemeente en alle betrokkenen.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement

Over Buurthuis de Nieuwe Jutter

Welkom bij Buurthuis De Nieuwe Jutter, het buurthuis dóór en vóór de buurt!

Wij zijn een buurthuis in Rivierenwijk in Utrecht. Een bijzonder buurthuis want wij, de bewoners uit Rivierenwijk, beheren met elkaar dit buurtcentrum Wij willen dat onze Nieuwe Jutter een plek is waar mensen graag komen om anderen te ontmoeten en waar zij zich welkom voelen. Daarvoor zetten vele vrijwilligers zich in.

Powered by Deed‌mob Tools ·