Skip Navigation
Over ons

De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Samen met een bewoner een frisse neus halen

Vacature · 1–2 uur/week
Georg Jarnostraat, 3543 BX Utrecht, Netherlands
#25399
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Samen-met-een-bewoner-een-frisse-neus-halen/25399 om je aan te melden
SamenvattingU trekt er wekelijks of tweewekelijks op uit met een bewoner
Uitgebreide omschrijving

Bewoners van De Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn daardoor in meer of mindere mate afhankelijk van hun omgeving. Doordat het geheugen achteruit gaat wordt het voor de bewoner steeds moeilijker om overzicht te houden en zelfstandig iets te ondernemen. Bewoners vinden het fijn om naar buiten te gaan. Als u gaat wandelen kan de bewoner afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel.

Ook is er de mogelijkheid om er met de DUO fiets op uit te gaan. Een DUO-fiets is een fiets waarbij twee personen naast elkaar zitten. De fiets heeft twee achterwielen en één voorwiel, waardoor hij stevig op de weg staat. Verder heeft hij stoelen waar u gemakkelijk op plaats kunt nemen. Er is trapondersteuning aanwezig. Zo kunt u samen met een bewoner de omgeving verkennen. Wat denkt u van een tochtje naar het Máximapark of winkelcentrum Terwijde?

Bij thuiskomst op de Componist kunt u samen een kopje koffie of thee drinken om de ochtend of middag samen af te sluiten.

Wij bieden: O.a.Een trainingsprogramma om u zelf te ontwikkelen, een collectieve verzekering voor het vjwlligerswerk, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Woonzorgcentrum De Componist > Samen met een bewoner een frisse neus halen
Over Woonzorgcentrum De Componist
De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn in diverse mate van zorg en verpleging afhankelijk. De zorg wordt geleverd vanuit de visie kleinschalig wonen. Dat betekent dat bewoners in kleine groepen in een soort gezinssituatie wonen.

In de woongroep vormen de bewoners samen een huishouden. Er wordt bijvoorbeeld gekookt en gezamenlijk gegeten. Wie daar zin in heeft kan meehelpen in het huishouden; aardappels schillen, meegaan met boodschappen doen of helpen bij de afwas. Zo wordt een huiselijke, vertrouwde sfeer gecreëerd. Het streven is de eigenheid, gewoontes en leefwijze van de bewoners zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.

Activiteiten: Op de woongroepen worden activiteiten aangeboden. U kunt daarbij denken aan een bingo, bloemschikken of samen een gezelschapsspel doen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd: een uitstapje, een concert of een ijsmiddag in de binnentuin.

Vrijwilligerswerk in De Componist Als vrijwilliger kunt u helpen op de woongroep met koken of ondersteuning bieden bij verschillende activiteiten. We nodigen u uit om vrijblijvend te komen praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.
#25399
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Samen-met-een-bewoner-een-frisse-neus-halen/25399 om je aan te melden