Skip Navigation
Over ons

De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Met uw huisdier op bezoek

Vacature · 1–2 uur/week
Georg Jarnostraat 14, 3543 BX Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25804
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Met-uw-huisdier-op-bezoek/25804 om je aan te melden
SamenvattingDieren hebben een positief effect op ouderen met dementie
Uitgebreide omschrijving

Bewoners van ons woonzorgcentrum hebben een vorm van dementie en zijn daarom niet meer in staat om voor een huisdier te zorgen. Dat betekent dat zij gezelschap van een hond of kat moeten missen.

Onderzoek wijst uit dat dieren een positief effect hebben op kwetsbare ouderen. Het contact met dieren stimuleert het geheugen (ouderen denken terug aan hun eigen huisdier ) en activeert de communicatieve vaardigheden (bewoners halen herinneringen op of maken een praatje over uw huisdier). Maar ouderen komen er ook van in beweging door het dier te aaien of samen te wandelen.

Heeft u een hond of kat en wilt u daarmee op bezoek bij ouderen in de Componist? Neemt u dan contact op. Dan kijken we naar de mogelijkheden om uw bezoeken met uw huisdier vorm te geven.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Woonzorgcentrum De Componist
De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn in diverse mate van zorg en verpleging afhankelijk. De zorg wordt geleverd vanuit de visie kleinschalig wonen. Dat betekent dat bewoners in kleine groepen in een soort gezinssituatie wonen.

In de woongroep vormen de bewoners samen een huishouden. Er wordt bijvoorbeeld gekookt en gezamenlijk gegeten. Wie daar zin in heeft kan meehelpen in het huishouden; aardappels schillen, meegaan met boodschappen doen of helpen bij de afwas. Zo wordt een huiselijke, vertrouwde sfeer gecreëerd. Het streven is de eigenheid, gewoontes en leefwijze van de bewoners zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.

Activiteiten: Op de woongroepen worden activiteiten aangeboden. U kunt daarbij denken aan een bingo, bloemschikken of samen een gezelschapsspel doen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd: een uitstapje, een concert of een ijsmiddag in de binnentuin.

Vrijwilligerswerk in De Componist Als vrijwilliger kunt u helpen op de woongroep met koken of ondersteuning bieden bij verschillende activiteiten. We nodigen u uit om vrijblijvend te komen praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.
Deze vacature is verlopen
#25804
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Met-uw-huisdier-op-bezoek/25804 om je aan te melden