Skip Navigation
Over ons

De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Meer Bewegen Voor Ouderen

Vacature · 1–2 uur/week
Georg Jarnostraat 14, 3543 BX Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25803
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Meer-Bewegen-Voor-Ouderen/25803 om je aan te melden
SamenvattingDoor bewegen blijf je fitter!
Uitgebreide omschrijving

Iedere dinsdag van 11.00-12.00 uur of van 15.00-16.00 uur kunnen bewoners meedoen aan de gymnastiek. Lichaamsbeweging is goed voor iedereen. Niet alleen voor ons lichaam, maar ook voor ons brein. Zittend op een stoel doen bewoners van het woonzorgcentrum oefeningen om de spieren soepel te houden.

Als vrijwillig(st)er zet u , samen met een medewerkster welzijn, de materialen en stoelen klaar. Daarna samen met bewoners gymnastieken. In de pauze zorgt u voor een kopje koffie of thee. Na afloop opruimen.

Er wordt van u verwacht dat u zelfstandig en in een groep kan werken. Affiniteit met de doelgroep psychogeriatrie is gewenst.

Bent u in de ochtend of middag beschikbaar en heeft u interesse? Reageer dan op deze vacature.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Woonzorgcentrum De Componist
De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn in diverse mate van zorg en verpleging afhankelijk. De zorg wordt geleverd vanuit de visie kleinschalig wonen. Dat betekent dat bewoners in kleine groepen in een soort gezinssituatie wonen.

In de woongroep vormen de bewoners samen een huishouden. Er wordt bijvoorbeeld gekookt en gezamenlijk gegeten. Wie daar zin in heeft kan meehelpen in het huishouden; aardappels schillen, meegaan met boodschappen doen of helpen bij de afwas. Zo wordt een huiselijke, vertrouwde sfeer gecreëerd. Het streven is de eigenheid, gewoontes en leefwijze van de bewoners zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.

Activiteiten: Op de woongroepen worden activiteiten aangeboden. U kunt daarbij denken aan een bingo, bloemschikken of samen een gezelschapsspel doen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd: een uitstapje, een concert of een ijsmiddag in de binnentuin.

Vrijwilligerswerk in De Componist Als vrijwilliger kunt u helpen op de woongroep met koken of ondersteuning bieden bij verschillende activiteiten. We nodigen u uit om vrijblijvend te komen praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.
Deze vacature is verlopen
#25803
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Meer-Bewegen-Voor-Ouderen/25803 om je aan te melden