Skip Navigation
Over ons

De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Eet u mee?

Vacature · 3–4 uur/week
Georg Jarnostraat, 3543 BX Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25396
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Eet-u-mee/25396 om je aan te melden
SamenvattingDe geur van lekker eten doet eten....
Uitgebreide omschrijving

Een van de ideeen achter kleinschalig wonen is dat bewoners zo veel mogelijk leven als thuis. Daar hoort koken ook bij. U kiest, samen met de bewoners, een menu. Dat zal meestal uitkomen op een traditionele maaltijd van aardappelen, groentes en vlees. Zoals met vroeger kookte. U maakt samen met de bewoners de maaltijd klaar. Bewoners kunnen helpen met taken als aardappelen schillen, boontjes doppen of slagroom kloppen. Daarna gebruikt u gezamenlijk de maaltijd. Aandacht voor het eten en elkaar is daarbij een belangrijk uitgangspunt! Tot slot de vaat wassen en afruimen.

Er wordt van u verwacht dat u affiniteit heeft met de doelgroep en zelfstandig kunt werken. Het is fijn als u op een vaste dag in de week van 16.00 - 18.30 uur beschikbaar bent. Boodschappen doen en koffie achteraf is optioneel.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Woonzorgcentrum De Componist
De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn in diverse mate van zorg en verpleging afhankelijk. De zorg wordt geleverd vanuit de visie kleinschalig wonen. Dat betekent dat bewoners in kleine groepen in een soort gezinssituatie wonen.

In de woongroep vormen de bewoners samen een huishouden. Er wordt bijvoorbeeld gekookt en gezamenlijk gegeten. Wie daar zin in heeft kan meehelpen in het huishouden; aardappels schillen, meegaan met boodschappen doen of helpen bij de afwas. Zo wordt een huiselijke, vertrouwde sfeer gecreëerd. Het streven is de eigenheid, gewoontes en leefwijze van de bewoners zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.

Activiteiten: Op de woongroepen worden activiteiten aangeboden. U kunt daarbij denken aan een bingo, bloemschikken of samen een gezelschapsspel doen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd: een uitstapje, een concert of een ijsmiddag in de binnentuin.

Vrijwilligerswerk in De Componist Als vrijwilliger kunt u helpen op de woongroep met koken of ondersteuning bieden bij verschillende activiteiten. We nodigen u uit om vrijblijvend te komen praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.
Deze vacature is verlopen
#25396
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Eet-u-mee/25396 om je aan te melden