Skip Navigation
Over ons

De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Bezoekvrijwilliger

Vacature · 1–2 uur/week
Georg Jarnostraat, 3543 BX Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
#25393
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Bezoekvrijwilliger/25393 om je aan te melden
SamenvattingU brengt wekelijks -of 1 maal per 2 weken- een bezoekje aan een bewoner.
Uitgebreide omschrijving

Woonzorgcentrum De Componist biedt plaats aan 36 ouderen. Bewoners van De Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn daardoor in meer of mindere mate afhankelijk van hun omgeving. Doordat het geheugen achteruit gaat wordt het voor de bewoner steeds moeilijker om overzicht te houden en zelfstandig iets te ondernemen.. Dan is het fijn om af en toe bezoek te krijgen. U bouwt een band op met deze bewoner en brengt gezelligheid. Dit kan zijn door samen een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of een spelletje te doen.

Verwachting: Affiniteit met ouderen, u durft een gesprek te voeren kan het initiatiatief nemen om samen met de bewoner een kleine activiteit uit te voeren. Goede beheesring  van de Nederlandse taal. 

Wij bieden: O.a.Een trainingsprogramma om u zelf te ontwikkelen, een collectieve verzekering voor het vjwlligerswerk, reiskostenvergoeding en een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst.

 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Woonzorgcentrum De Componist
De Componist: Het moderne woonzorgcentrum ligt op een mooie plek in het nieuwe stadsdeel Terwijde Oost. De Componist biedt plaats aan 36 bewoners, verspreid over zes woningen. De bewoners van de Componist hebben allemaal te maken met geheugenproblemen en zijn in diverse mate van zorg en verpleging afhankelijk. De zorg wordt geleverd vanuit de visie kleinschalig wonen. Dat betekent dat bewoners in kleine groepen in een soort gezinssituatie wonen.

In de woongroep vormen de bewoners samen een huishouden. Er wordt bijvoorbeeld gekookt en gezamenlijk gegeten. Wie daar zin in heeft kan meehelpen in het huishouden; aardappels schillen, meegaan met boodschappen doen of helpen bij de afwas. Zo wordt een huiselijke, vertrouwde sfeer gecreëerd. Het streven is de eigenheid, gewoontes en leefwijze van de bewoners zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.

Activiteiten: Op de woongroepen worden activiteiten aangeboden. U kunt daarbij denken aan een bingo, bloemschikken of samen een gezelschapsspel doen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd: een uitstapje, een concert of een ijsmiddag in de binnentuin.

Vrijwilligerswerk in De Componist Als vrijwilliger kunt u helpen op de woongroep met koken of ondersteuning bieden bij verschillende activiteiten. We nodigen u uit om vrijblijvend te komen praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.
·
#25393
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Woonzorgcentrum-De-Componist/activiteiten/Bezoekvrijwilliger/25393 om je aan te melden