Skip Navigation
Over ons

Het vinden van de weg naar activiteiten en diensten is niet vanzelfsprekend in Utrecht Noordoost: niet alleen is er een enorm groot aanbod, maar ook is een dienst of activiteit vaak moeilijk te vinden ...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

Redacteur Utrecht NoordOost

4–6 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familie
#25731
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wijkwijzer-Noordoost/activiteiten/25731 om je aan te melden
SamenvattingVind je het leuk om te vertellen wat er allemaal in de wijk Utrecht Noordoost te doen is? Op het gebied van cultuur, groen, met ouderen en meer?
Uitgebreide omschrijving

Woon je in een van de buurten van Utrecht Noordoost en vind je het leuk om te schrijven, te vertellen wat er allemaal te doen is? Of om vragen van bewoners in beeld te brengen en beantwoorden? Rond Groen, Cultuur, Ouder worden en meer? Welkom bij De Wijkwijzer!

Wat wil de wijkwijzer?

  • Aandacht voor talenten, energie, initiatieven en activiteiten van bewoners in de buurt of wijk.
  • Bewoners helpen hun weg te vinden naar diensten, activiteiten, bewonersinitiatieven, professionele voorzieningen en zelfstandige professionals/ ondernemers in de straat, buurt, wijk. 
  • Meer onderlinge contacten, activiteiten en levendigheid in onze wijk, Utrecht Noordoost. 

Wat is de Wijkwijzer

  • Een team wijkbewoners die mensen de weg helpt te vinden, verder helpt vanuit Griftsteede en Buurtcentrum de Leeuw.
  • Een online platform (website) zijn van de wijk, onderhouden door wijkbewoners zelf. Wijkbewoners en wijkorganisaties zijn lid van dit platform en wisselen kennis en ervaringen uit.
  • Een netwerk van buurtbewoners dat elkaar ontmoet en informatie uitwisselt in bijeenkomsten en activiteiten

Wat ga je doen?

Schrijven over en informatie delen overwat er gebeurt en te doe is in de wijk. Voor nieuwsberichten op de site, de vraagbaak van de wijkwzijer, een column in Mens en wijk en berichten op social media (facebook). Je kunt zelf op ontdekkingstocht gaan en kriigt tips en vragen van vrijwilligers en wijkgenoten.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Wijkwijzer Noordoost
Het vinden van de weg naar activiteiten en diensten is niet vanzelfsprekend in Utrecht Noordoost: niet alleen is er een enorm groot aanbod, maar ook is een dienst of activiteit vaak moeilijk te vinden of is niet eenvoudig te doorgronden wat een wijkbewoner kan verwachten. Dit alles maakt dat wijkbewoner met een vraag en het aanbod elkaar jammer genoeg nog te weinig ontmoeten. En daar gaan we als wijkbewoners wat aan doen, dachten Hans, Peter en Wilma. Zo is de Wijkwijzer Noordoost in 2019 ontstaan.

De Wijkwijzer heeft als doel het versterken van onderlinge contacten en het zichtbaar maken van aanbod, initiatieven en diensten in de wijk. Zo dragen we bij aan een levendig Utrecht Noordoost. De Wijkwijzer is een platform en netwerk in de wijk Utrecht Noordoost dat bewoners(initiatieven), organisaties, locaties en ondernemers bij elkaar brengt.

We bieden een online platform, zichtbaarheid van activiteiten en organiseren (netwerk)bijeenkomsten en meetups.


Wat is de wijkwijzer Noordoost?


Een online platform een agenda en vraag en aanbod van de wijk, onderhouden door wijkbewoners en wijkpartners
Een inloop op vrijdagochtend in Griftsteede waar bewoners met hun vragen terecht kunnen, de wens is dit ook op andere plekken en momenten in de wijk te organiseren
Een levendig netwerk tussen wijkbewoners, bewonersinitiatieven, professionele organisaties en zzp’ers
Meetups (al dan niet op thema) om elkaar te versterken en ontmoeten in de buurten


Wie zitten er achter de wijkwijzer?
Team Wijkwijzer Noordoost bestaat uit Wilma, Hans en Peter (bewoners van Noordoost) die al jaren met plezier in de wijk wonen en zich op verschillende manieren inzetten voor de wijk.

Meer weten?
Bekijk de website en volg ons op facebook. Loop op vrijdagochtend tussen 10 en 12 binnen bij de Griftsteede in het Griftpark. Of stuur een mail naar [email protected]
·
#25731
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Wijkwijzer-Noordoost/activiteiten/25731 om je aan te melden