Skip Navigation
Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deel

Voorzitter gezocht!

Vacature · 6–10 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25723
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Voorzitter-gezocht/25723 om je aan te melden
SamenvattingWil jij ervaring opdoen als voorzitter van een jonge stichting? Houd jij van aanpakken en werk je graag samen? Dan is dit WADT voor jou!
Uitgebreide omschrijving

Over Stichting Werken Aan De Toekomst
Bij WADT staat maatschappelijke bloei voorop. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken. WADT is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Dit doen we door deze doelgroep te begeleiden en te faciliteren terwijl zij een idee verder brengen tot een project met impact.

In 2018 zijn we van start gegaan met een strategisch traject, waarin we de huidige positie van WADT in het vrijwilligerslandschap analyseren, evalueren en uiteindelijk stevig verankeren. Daarom zoeken wij een voorzitter met een kritische blik, die ook wil meewerken aan dit traject.

Over de functie
Als voorzitter heb jij de leiding over het bestuur én ben jij het visitekaartje van de stichting. De taken  van de voorzitter zijn erg divers. Zo kan je de ene week een maatschappelijk evenement bezoeken, terwijl je de andere week bezig bent met het voeren van sollicitatiegesprekken met toekomstige bestuursleden. Verder behoort het voorbereiden van de vergaderingen tot jouw takenpakket.

Met andere woorden: als voorzitter werk je aan de toekomst van WADT. Het is daarom belangrijk dat je de organisatie goed wilt leren kennen en gemotiveerd bent om deze te laten groeien.

Wij vragen:
– een student of pas afgestudeerde;
– flexibele beschikbaarheid van 6-10 uur per week;
– competenties om ideeën uit te werken tot beleid;
– de intentie om minimaal één jaar te blijven;
– en uiteraard… enthousiasme, inzet en betrokkenheid!

Wij bieden:
– werkervaring voor op je cv;
– de kans om strategisch vorm te geven aan een jonge en dynamische stichting en deze te leiden;
– workshops gericht op jouw (toekomstige) carrière;
– een professionele profielfoto;
– uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast en gezellig team!

Voel jij wel wat voor deze (vrijwillige) functie? Dan drinken we graag snel een kop koffie met je! Klik op de onderstaande knop om te reageren op deze functie.

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.

Hoe kom ik er?
Over Werken Aan De Toekomst
Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast werken we bij WADT met lifecoaches. Zij organiseren uiteenlopende workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? Ook is WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Deze vacature is verlopen
#25723
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Voorzitter-gezocht/25723 om je aan te melden