Skip Navigation
Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deel

Projectmedewerker Vluchteling op weg naar werk

Vacature · 4–8 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Deze vacature is verlopen
#25242
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Vluchteling-op-weg-naar-werk/25242 om je aan te melden
SamenvattingWe zijn op zoek naar mensen die zich graag willen inzetten voor vluchtelingen en daarin een hands on mentaliteit hebben.
Uitgebreide omschrijving

Over het project

Het komt veel voor dat vluchtelingen lang vast zitten in AZC’s waar soms weinig voor hen te doen is, en ook als zij een woning toegewezen hebben gekregen duurt het vaak nog lange tijd voordat zij echt aan de slag kunnen. Omdat wij geloven dat niemand er beter van wordt om alleen maar thuis te zitten willen we een grootse banenmarkt organiseren. Op deze manier willen we vluchtelingen in contact brengen met organisaties en bedrijven waar zij aan de slag zouden kunnen. Daarnaast maken we bedrijven bewust van de meerwaarde die Nieuwe Nederlanders kunnen hebben in een bedrijf.

We zijn op zoek naar mensen die zich graag willen inzetten voor vluchtelingen en daarin een hands on mentaliteit hebben. Omdat we voor een goede match tussen bedrijf en persoon willen zorgen is het belangrijk om met beide partijen in gesprek te gaan over hun behoeften. Je hoeft nog niet bedreven te zijn in het benaderen van organisaties, maar je moet wel bereid zijn de uitdaging met elkaar aan te gaan!

Wij vragen:

 • Affiniteit met Nieuwe Nederlanders;
 • Een open houding;
 • Organisatie talent;
 • Leergierigheid;
 • Enthousiasme;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Beschikbaarheid van 4-8 uur in de week.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met interessante bedrijven en organisaties;
 • Begeleiding in de vorm van een procesbegeleider;
 • Workshops om er achter te komen welke kant je op wilt na je afstuderen;
 • Netwerk/Brainstormborrels waar je met andere medewerkers van WADT contact kan leggen;
 • Werkervaring voor op je CV;
 • Een profiel op de website met een professionele profielfoto;
 • Zelfstandig, uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast team.

Heb je vragen over de vacature of wil je reageren? Neem dan contact op met Ying Wai Cheung via onderstaande knop. Wij zien je reactie graag tegemoet!

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Werken Aan De Toekomst
Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast werken we bij WADT met lifecoaches. Zij organiseren uiteenlopende workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? Ook is WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Deze vacature is verlopen
#25242
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Vluchteling-op-weg-naar-werk/25242 om je aan te melden