Skip Navigation
Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deel

Projectmedewerker Student met Impact!

Vacature · 4–6 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25512
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Student-met-Impact/25512 om je aan te melden
SamenvattingBen jij een maatschappelijk betrokken student? Wil jij medestudenten enthousiasmeren om bij te dragen aan een mooie samenleving? Dan zoeken wij jou!
Uitgebreide omschrijving

Studenten willen zich tegenwoordig steeds meer ontplooien naast hun studie. Bijvoorbeeld in de vorm van een commissie, of een bijbaan. Momenteel kiezen nog weinig studenten voor vrijwilligerswerk. Dat is jammer, want vrijwilligerswerk heeft veel voordelen. Zo doe je de ervaring en vaardigheden op waar jouw toekomstige werkgever naar zoekt en vergroot je je netwerk. Tegelijkertijd bouw je aan een samenleving waar jij in gelooft.

Om studenten meer bekend te maken met de mogelijkheden van vrijwilligerswerk, starten wij samen met de Vrijwilligerscentrale Utrecht het project Student met Impact! Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste projectleden.

Over het project
Eerst stellen we een projectgroep samen. Samen inventariseren jullie welke studentenorganisaties er zijn in Utrecht. Vervolgens peilen jullie bij deze organisaties welke interesses en behoeften studenten hebben ten aanzien van vrijwilligerswerk. Daar waar kansen zijn, leggen jullie structurele samenwerkingen tussen de studentenorganisaties en de vrijwilligersorganisaties in Utrecht. Uiteraard helpen we jullie bij het project. We bieden professionele begeleiding en staan voor jullie klaar in alle fasen van het project.

Wij vragen:

 • Maatschappelijke betrokkenheid en de drive om vrijwilligerswerk onder studenten te bevorderen;
 • Communicatie- en netwerkvaardigheden;
 • Studeren of recent afgestudeerd zijn aan een hbo- of wo-opleiding in Utrecht;
 • Initiatief en kansen kunnen zien en benutten;
 • Goed kunnen samenwerken in een projectteam en doorzettingsvermogen om resultaten te behalen;
 • Beschikbaarheid van 4-6 uur in de week over een periode van 6 maanden;
 • En uiteraard.. een flinke dosis enthousiasme!

Wij bieden:

 • Een interessante functie en werkervaring op je CV;
 • Kans om vaardigheden te ontwikkelen in projectmanagement, advies, samenwerken en netwerken;
 • Kans om je netwerk op te bouwen bij maatschappelijke en studentenorganisaties in Utrecht;
 • Gratis workshops van VC Utrecht en WADT, bijvoorbeeld in het kader van loopbaanbegeleiding;
 • Netwerk- en brainstormborrels waar je met andere vrijwilligers contact kunt leggen;
 • Een professionele profielfoto.

Over de Vrijwilligerscentrale en Werken Aan De Toekomst
De Vrijwilligerscentrale stimuleert, verbindt en promoot het Utrechtse vrijwilligerswerk. Zo geeft de Centrale advies, biedt zij workshops en organiseert ze innovatieve projecten. Daarnaast verbindt VC Utrecht organisaties en vrijwilligers via de vacaturebank; maandelijks zijn dat ruim 350 nieuwe matches.

Werken Aan De Toekomst biedt een platform aan (bijna)afgestudeerde hbo’ers en wo’ers die ervaring willen opdoen en zich willen oriënteren op hun toekomstige carrière. Dit kan in de verschillende maatschappelijke projecten die Werken Aan De Toekomst opzet. Samenwerken staat bij ons centraal. Daarom werken we altijd met projectteams en bieden we professionele begeleiding.

Interesse?
Heb jij interesse? Klik dan op onderstaande roze knop!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Werken Aan De Toekomst
Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast werken we bij WADT met lifecoaches. Zij organiseren uiteenlopende workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? Ook is WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Deze vacature is verlopen
#25512
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Student-met-Impact/25512 om je aan te melden