Skip Sidebar

Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuWelzijn
Eerlijk werk en economische groeiDuurzame steden en gemeenschappen
Deel

Projectmedewerker Jong en Oud in Noordoost

4–6 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuWelzijn
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit
#23445
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Jong-en-Oud-in-Noordoost/23445 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij van mening dat jong en oud meer in contact mogen komen? Wil jij verbinding creëren tussen deze groepen? Zoek dan niet verder en solliciteer!

Uitgebreide omschrijving

De wijk Noordoost in Utrecht kenmerkt zich door diversiteit. De inwoners verschillen qua socio-economische positie, leeftijd, etniciteit en of ze oude bewoners of juist nieuwkomers zijn. En dit geeft de wijk kleur. Helaas is er tussen jong en oud in deze wijk nauwelijks contact. De groepen komen niet vaak met elkaar in aanraking, laat staan op een leuke en luchtige manier. En dat resulteert in een kloof, met onbegrip en vooroordelen ten opzichte van elkaar. Het is belangrijk dat deze groepen met elkaar in contact komen en blijven.

De verbinding van jong en oud staat in dit project centraal. Hoe? We willen jong en oud samen laten komen, met een vaste programmering van activiteiten. Zo ontstaat er ruimte om samen plezier te hebben en om verhalen en talenten uit te wisselen. Met hopelijk meer begrip en waardering voor elkaar als gevolg.

Concreet ga je in een groep van circa vier personen het project coördineren en uitvoeren. Je gaat in gesprek met partners als Buurthuis de Leeuw, stichting JoU en het ROC, om te achterhalen waar energie en enthousiasme voor is. Vervolgens zet je subgroepen op, met een mix van jong en oud. Deze groepen gaan dan van start met de organisatie van verbindende activiteiten.

Wij vragen:

  • Maatschappelijke betrokkenheid;
  • Communicatie- en netwerkvaardigheden;
  • Organisatievaardigheden;
  • Proactieve en zelfstandige houding;
  • Beschikbaarheid van gemiddeld zes uur per week;
  • En uiteraard.. een flinke dosis enthousiasme!

Wij bieden:

  • Een interessante functie en werkervaring op je CV;
  • Veel ruimte voor eigen invulling en verantwoordelijkheid;
  • Een profiel op de website professionele profielfoto;
  • Gezelligheid in een enthousiast en divers team.

Over Werken Aan De Toekomst
Bij Werken Aan De Toekomst start je je eigen maatschappelijke project. Zo doe je de ervaring op waar jij behoefte aan hebt. Tegelijkertijd bouw je aan een samenleving waar jij in gelooft. Werken aan de toekomst doe je niet alleen. Daarom werken wij met projectteams. En ontvang je professionele begeleiding in alle fasen van je project. Want alleen samen kunnen we innoveren. Sluit jij aan?

Interesse?
Ben jij geïnteresseerd in dit project? Klik dan op onderstaande knop en solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Werken Aan De Toekomst > Projectmedewerker Jong en Oud in Noordoost

Over Werken Aan De Toekomst

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast heeft WADT een uitgebreid netwerk. Samen met hen organiseren wij regelmatig uiteenlopende activiteiten of workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam, maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
4–6 uur/week
Utrecht
assistent organisatie bij Centrum Emma
Hulp bij zeer uiteenlopende organisatorische en huishoudelijke taken.Geplaatst door Centrum EMMA
2–3 uur/week
Utrecht
Per direct: Handige mensen voor Repair Café
De Saffier is op zoek naar handige mensen voor een Repair café.
Vind je het leuk om kapotte spullen weer te maken en kun je het ook?
Help je mee?
Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
2–3 uur/week
Utrecht
Per direct: Kopje koffie met gezelligheid
Iedere zondagmiddag van 13-15 uur. In de Saffier. Er wordt koffie aangeboden in de Neudezaal, er is altijd wel iets te bespreken of te doen. Voor wijkbewoners.Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
3–4 uur/week
Utrecht
Baliemedewerker Gilde Utrecht 50+ op dinsdag- of vrijdagmiddag
Balie medewerker voor Gilde Utrecht; een unieke plek voor vrijwilligerswerk!
Werken in een klein gezellig team, met afwisselende werkzaamheden.
Geplaatst door Gilde Utrecht
2–3 uur/week
Utrecht
Vrijwilligers (50+) gezocht voor leesgroepen in de bibliotheek
Gilde organiseert leesgroepen voor niet-Nederlandstaligen in de bibliotheek. Wil jij mensen helpen hun Nederlands te verbeteren op een laagdrempelige manier?Geplaatst door Gilde Utrecht
Nieuw
2–4 uur/week
Utrecht
Coördinator online verkoop tweedehands boeken gezocht!
Vind jij het leuk om de online verkoop van boekwinkel Books 4 Life Utrecht naar het volgende niveau te tillen?Geplaatst door Books 4 Life Utrecht
Vind Workshops die bij jou passen
Dec2
Nieuw
Okt28
Nieuw
Workshop · 28 okt, 19:00 - 21:30
Utrecht
Taaltafel Bibliotheek Neude
Geplaatst door Taal Doet Meer
Nov10
Nieuw
Workshop · 10 nov, 12:45 - 17:30
Utrecht
DigiTaalvrijwilligersdag
Geplaatst door Taal Doet Meer
Nov4
Workshop · € 100 · 4 nov, 15:00 - 17:00
Utrecht
Verdiepende training - Succesvolle fondsaanvraag schrijven
Deze betaalde, hybride training bestaat uit 4 plenaire sessies, online trainingsmodules en individuele feedback. Het vindt in november en december plaats.Geplaatst door VC Utrecht
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)