Skip Navigation
Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deel

Projectmedewerker Doorgroei Surinaamse dagbesteding

Vacature · 4–8 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Deze vacature is verlopen
#24774
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Doorgroei-Surinaamse-dagbesteding/24774 om je aan te melden
SamenvattingHelp ouderen met een niet-Nederlandse achtergrond door te onderzoeken waar zij behoefte aan hebben.
Uitgebreide omschrijving

Over het project
Bij activiteitencentrum Careyn Rosendael is men bezig met het opzetten van een ontmoetingsplek voor ouderen met een Surinaamse achtergrond in Utrecht. Er worden samen met vrijwilligers activiteiten ontplooid die aansluiten bij de achtergrond van deze ouderen zodat zij nog een fijne tijd hebben. Voor veel ouderen met een niet-Nederlandse achtergrond geldt dat zij, als zij ouder worden, meer gebaat zijn bij een omgeving die aansluit bij hun jeugd. Door een omgeving te creëren waarin de taal, het eten, de muziek en de ruimte doet denken aan de eigen cultuur uit de jeugd kunnen deze mensen veel meer genieten van hun oude dag dan wanneer zij in een omgeving terecht komen waarin zij zich helemaal niet thuis voelen.

Om deze ontmoetingsplek te kunnen laten groeien is er behoefte aan een behoeftenonderzoek onder Surinaamse ouderen in Utrecht. Als projectmedewerker zet je dit onderzoek op en ga je in gesprek met respondenten om zo in kaart te brengen waar er behoefte aan is. Dit vraagt een zekere cultuurgevoeligheid en openheid voor culturele diversiteit.

Wij vragen:

 • Affiniteit met ouderen;
 • Een open houding;
 • Organisatie talent;
 • Leergierigheid;
 • Enthousiasme;
 • Communicatieve vaardigheden: Interculturele communicatie;
 • Beschikbaarheid van 4-8 uur in de week.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met interessante bedrijven en organisaties;
 • Begeleiding in de vorm van een procesbegeleider;
 • Workshops om er achter te komen welke kant je op wilt na je afstuderen;
 • Netwerk/Brainstormborrels waar je met andere medewerkers van WADT contact kan leggen;
 • Werkervaring voor op je CV;
 • Een profiel op de website met een professionele profielfoto;
 • Zelfstandig, uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast team.

Wil je reageren op deze vacature? Reageer dan via de onderstaande knop!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe kom ik er?
Over Werken Aan De Toekomst
Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast werken we bij WADT met lifecoaches. Zij organiseren uiteenlopende workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? Ook is WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Deze vacature is verlopen
#24774
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Doorgroei-Surinaamse-dagbesteding/24774 om je aan te melden