Skip Navigation
Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil ...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deel

Projectmedewerker Dementie Bespreekbaar

4–8 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidGezondheid & Welzijn
Deze vacature is verlopen
#25326
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Dementie-Bespreekbaar/25326 om je aan te melden
SamenvattingWil jij bijdragen aan het bespreekbaar maken van dementie? En voorkomen dat dementerende ouderen sociaal geïsoleerd raken? Dan zoeken wij jou!
Uitgebreide omschrijving

Geloof jij erin dat mensen ondanks beperkingen vooral mogelijkheden hebben? Ga je graag het gesprek aan over gevoelige kwesties? Begrijp je hoe je mensen kan raken? En lijkt het je leuk om in een enthousiast team zelfstandig aan de slag te gaan? Word dan projectmedewerker voor het project Dementie bespreekbaar bij Werken Aan De Toekomst! 

Organisatie
De King Arthurgroep is een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert. In de ontmoetingscentra in Amersfoort, Soest, Soesterberg, Hilversum, Almere en Utrecht worden dagactiviteiten, ondersteuning en begeleiding aangeboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die zelfstandig thuis wonen. Ook wordt hier voorlichting en advies gegeven aan partners, familie en mantelzorgers. Standplaats van het project: het ontmoetingscentrum Utrecht, aan de Max Euwestraat te Zuilen.

Over het project
Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van alle mensen met dementie deelneemt aan dagbesteding omdat het aanbod niet passend is. King Arthurgroep wil dit verbeteren door een gevarieerd (activiteiten)programma aan te bieden. Dit kan bestaan uit het bijwonen van een lezing, jeu de boules spelen, sjoelen, geheugenspelletjes doen, samen koken, muziek maken, bewegen, schilderen, en nog veel meer. Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar de ouderen zijn niet verplicht. De uitgangspunten zijn: de deelnemer heeft plezier, geniet van de dag, heeft het gevoel lid te zijn van een club.

Momenteel doen er weinig dementerende mensen mee aan de dagbesteding. Dementie is een proces dat gepaard gaat met onvermogen en schaamte, zowel bij de betreffende persoon als de naaste familieleden. Het is een onderwerp dat mensen kwetsbaar maakt en moelijk bespreekbaar is. Dit kan leiden tot een sociaal isolement. Daarom is het belangrijk om in contact te komen met deze mensen en hen te laten zien wat de mogelijkheden zijn van deelname aan het ontmoetingscentrum. De ervaring is dat het niet eenvoudig is mensen naar het ontmoetingscentrum te krijgen, maar eenmaal binnen, wordt deelname aan de club erg gewaardeerd.

In samenwerking met de King Arthurgroep willen we onderzoeken hoe we spreken over dementie minder beladen kunnen maken en mensen kunnen uitnodigen de stap te zetten om kennis te maken met de activiteiten, de sfeer en het gezelschap van het ontmoetingscentrum. Hierbij richten we ons op de (toekomstige) deelnemer, zijn of haar naaste familie en buurtbewoners.

Wat ga je doen?
Als projectmedewerker onderzoek je aan de ene kant hoe dementie meer bespreekbaar kan worden gemaakt en aan de andere kant ga je deze bevindingen omzetten in een communicatiestrategie voor de King Arthurgroep. We zoeken mensen die geloven in de kracht van anderen en die dit graag op een overtuigende manier naar buiten willen dragen.

Wij vragen:

 • Affiniteit met ouderen en dementie;
 • Een open houding;
 • Organisatietalent;
 • Leergierigheid;
 • Enthousiasme;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Beschikbaarheid van 4-8 uur in de week.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met interessante bedrijven en organisaties;
 • Begeleiding in de vorm van een procesbegeleider;
 • Workshops om erachter te komen welke kant je op wilt na je afstuderen;
 • Netwerk/Brainstormborrels waar je met andere medewerkers van WADT contact kan leggen;
 • Werkervaring voor op je CV;
 • Een profiel op de website met een professionele profielfoto;
 • Zelfstandig, uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast team.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Ying Wai Cheung via onderstaande knop. Wij zien je reactie graag tegemoet!

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Werken Aan De Toekomst > Projectmedewerker Dementie Bespreekbaar
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Apr28
Workshop · 28 apr, 19:30 - 22:00
Vanuit huis
Dialoog begeleidenWil je online dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek en de fasen van een gesprek? Schrijf je in voor deze workshop!Geplaatst door Utrecht in Dialoog
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
2–8 uur/week
Utrecht
Gezocht: PenningmeesterBen jij ambitieus, analytisch sterk en communicatief vaardig? Wil jij op een leuke en laagdrempelige manier je competenties verder ontwikkelen binnen een jong eGeplaatst door Werken Aan De Toekomst
0–4 uur/week
Utrecht
Start je eigen maatschappelijke projectStart je eigen maatschappelijke project! Zo vul je je cv aan met relevante werkervaring en draag tegelijkertijd een steentje bij aan de samenleving! Geplaatst door Werken Aan De Toekomst
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
Over Werken Aan De Toekomst
Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast heeft WADT een uitgebreid netwerk. Samen met hen organiseren wij regelmatig uiteenlopende activiteiten of workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam, maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Deze vacature is verlopen
#25326
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Dementie-Bespreekbaar/25326 om je aan te melden