Skip Sidebar

Over ons

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuWelzijn
Eerlijk werk en economische groeiDuurzame steden en gemeenschappen
Deel

Projectmedewerker Dementie Bespreekbaar

4–8 uur/week
Westerkade, 3511 HZ Utrecht, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuWelzijn
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit
#25326
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Werken-Aan-De-Toekomst/activiteiten/Projectmedewerker-Dementie-Bespreekbaar/25326 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij bijdragen aan het bespreekbaar maken van dementie? En voorkomen dat dementerende ouderen sociaal geïsoleerd raken? Dan zoeken wij jou!

Uitgebreide omschrijving

Geloof jij erin dat mensen ondanks beperkingen vooral mogelijkheden hebben? Ga je graag het gesprek aan over gevoelige kwesties? Begrijp je hoe je mensen kan raken? En lijkt het je leuk om in een enthousiast team zelfstandig aan de slag te gaan? Word dan projectmedewerker voor het project Dementie bespreekbaar bij Werken Aan De Toekomst! 

Organisatie
De King Arthurgroep is een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert. In de ontmoetingscentra in Amersfoort, Soest, Soesterberg, Hilversum, Almere en Utrecht worden dagactiviteiten, ondersteuning en begeleiding aangeboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die zelfstandig thuis wonen. Ook wordt hier voorlichting en advies gegeven aan partners, familie en mantelzorgers. Standplaats van het project: het ontmoetingscentrum Utrecht, aan de Max Euwestraat te Zuilen.

Over het project
Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van alle mensen met dementie deelneemt aan dagbesteding omdat het aanbod niet passend is. King Arthurgroep wil dit verbeteren door een gevarieerd (activiteiten)programma aan te bieden. Dit kan bestaan uit het bijwonen van een lezing, jeu de boules spelen, sjoelen, geheugenspelletjes doen, samen koken, muziek maken, bewegen, schilderen, en nog veel meer. Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar de ouderen zijn niet verplicht. De uitgangspunten zijn: de deelnemer heeft plezier, geniet van de dag, heeft het gevoel lid te zijn van een club.

Momenteel doen er weinig dementerende mensen mee aan de dagbesteding. Dementie is een proces dat gepaard gaat met onvermogen en schaamte, zowel bij de betreffende persoon als de naaste familieleden. Het is een onderwerp dat mensen kwetsbaar maakt en moelijk bespreekbaar is. Dit kan leiden tot een sociaal isolement. Daarom is het belangrijk om in contact te komen met deze mensen en hen te laten zien wat de mogelijkheden zijn van deelname aan het ontmoetingscentrum. De ervaring is dat het niet eenvoudig is mensen naar het ontmoetingscentrum te krijgen, maar eenmaal binnen, wordt deelname aan de club erg gewaardeerd.

In samenwerking met de King Arthurgroep willen we onderzoeken hoe we spreken over dementie minder beladen kunnen maken en mensen kunnen uitnodigen de stap te zetten om kennis te maken met de activiteiten, de sfeer en het gezelschap van het ontmoetingscentrum. Hierbij richten we ons op de (toekomstige) deelnemer, zijn of haar naaste familie en buurtbewoners.

Wat ga je doen?
Als projectmedewerker onderzoek je aan de ene kant hoe dementie meer bespreekbaar kan worden gemaakt en aan de andere kant ga je deze bevindingen omzetten in een communicatiestrategie voor de King Arthurgroep. We zoeken mensen die geloven in de kracht van anderen en die dit graag op een overtuigende manier naar buiten willen dragen.

Wij vragen:

 • Affiniteit met ouderen en dementie;
 • Een open houding;
 • Organisatietalent;
 • Leergierigheid;
 • Enthousiasme;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Beschikbaarheid van 4-8 uur in de week.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met interessante bedrijven en organisaties;
 • Begeleiding in de vorm van een procesbegeleider;
 • Workshops om erachter te komen welke kant je op wilt na je afstuderen;
 • Netwerk/Brainstormborrels waar je met andere medewerkers van WADT contact kan leggen;
 • Werkervaring voor op je CV;
 • Een profiel op de website met een professionele profielfoto;
 • Zelfstandig, uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast team.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Ying Wai Cheung via onderstaande knop. Wij zien je reactie graag tegemoet!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Werken Aan De Toekomst > Projectmedewerker Dementie Bespreekbaar

Over Werken Aan De Toekomst

Bij stichting Werken Aan De Toekomst richten we ons op maatschappelijke bloei. We vormen een platform voor de innovatieve Utrechter – die ons stadsie leefbaarder, duurzamer, gelukkiger en socialer wil maken.

Werken Aan De Toekomst (WADT) is de organisatie die deze Utrechter met een maatschappelijke wens verder helpt. Wij adviseren, faciliteren, werven en begeleiden. Wij brengen een goed idee verder, tot een maatschappelijk project met impact. Dit deden we vijf jaar lang met succes en dat blijven we doen.

WADT is een jonge stichting met jonge, gedreven bestuursleden. We richten ons daarom op jonge Utrechtenaren in de leeftijd van 18 tot 35, omdat we geloven dat we hen goed kunnen begeleiden. Omdat we hen verder kunnen helpen. We vormen een talentvolle club, vol enthousiasme en diversiteit. We innoveren en richten ons op blijvende verandering. Samen is hierbij een sleutelwoord.

Eigenaarschap over jouw project
Bij WADT krijg je eigenaarschap over jouw project. Een project ontstaat bij jouw idee, dat jij vormgeeft, ontwikkelt en uitvoert. Of beter gezegd, jij en jouw projectgroep. Want werken aan de toekomst doe je nooit alleen.

WADT ondersteunt waar nodig. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om je idee concreet te maken. Of wanneer je een subsidieaanvraag indient of een communicatieboodschap wilt vormgeven. Ook kunnen we je verbinden aan partijen in ons netwerk of je de juiste tools bieden om een onderzoek uit te voeren. Kortom, we staan voor je klaar. Maar het project blijft van jou.

Dit maakt een maatschappelijk project bij WADT een uitdagend traject. Je brengt studiekennis of werkervaring in de praktijk en doet veel kennis op, in een relatief korte tijd. Je leert onderzoeken, organiseren, communiceren én samenwerken in een hecht team. Daarom werk je bij WADT niet alleen aan een mooie samenleving, maar ook aan jezelf.

Workshops en netwerken
Daarnaast heeft WADT een uitgebreid netwerk. Samen met hen organiseren wij regelmatig uiteenlopende activiteiten of workshops op persoonlijk en professioneel gebied, over thema’s waar jij behoefte aan hebt. Klinkt goed toch? WADT de plek om jouw netwerk uit te breiden. Met mensen van jouw projectteam, maar ook daarbuiten: tijdens je project bij WADT creëren we ontmoetingen tussen de verschillende projectteams en de partners van WADT. Waardevol voor nu, én voor later.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
4–6 uur/week
Utrecht
assistent organisatie bij Centrum Emma
Hulp bij zeer uiteenlopende organisatorische en huishoudelijke taken.Geplaatst door Centrum EMMA
2–3 uur/week
Utrecht
Per direct: Handige mensen voor Repair Café
De Saffier is op zoek naar handige mensen voor een Repair café.
Vind je het leuk om kapotte spullen weer te maken en kun je het ook?
Help je mee?
Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
2–3 uur/week
Utrecht
Per direct: Kopje koffie met gezelligheid
Iedere zondagmiddag van 13-15 uur. In de Saffier. Er wordt koffie aangeboden in de Neudezaal, er is altijd wel iets te bespreken of te doen. Voor wijkbewoners.Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
3–4 uur/week
Utrecht
Baliemedewerker Gilde Utrecht 50+ op dinsdag- of vrijdagmiddag
Balie medewerker voor Gilde Utrecht; een unieke plek voor vrijwilligerswerk!
Werken in een klein gezellig team, met afwisselende werkzaamheden.
Geplaatst door Gilde Utrecht
2–3 uur/week
Utrecht
Vrijwilligers (50+) gezocht voor leesgroepen in de bibliotheek
Gilde organiseert leesgroepen voor niet-Nederlandstaligen in de bibliotheek. Wil jij mensen helpen hun Nederlands te verbeteren op een laagdrempelige manier?Geplaatst door Gilde Utrecht
Nieuw
2–4 uur/week
Utrecht
Coördinator online verkoop tweedehands boeken gezocht!
Vind jij het leuk om de online verkoop van boekwinkel Books 4 Life Utrecht naar het volgende niveau te tillen?Geplaatst door Books 4 Life Utrecht
Vind Workshops die bij jou passen
Dec2
Nieuw
Nov10
Nieuw
Workshop · 10 nov, 12:45 - 17:30
Utrecht
DigiTaalvrijwilligersdag
Geplaatst door Taal Doet Meer
Nov25
Workshop · 25 nov, 19:30 - 20:45
Utrecht
Lezing - Rick Kwekkeboom over eenzaamheid
Herken je eenzaamheid en weet je wat je kunt doen of juist moet laten? In deze lezing neemt Dr. Ir. Rick Kwekkeboom ons mee in haar inzichten.Geplaatst door VC Utrecht
Dec9
Nieuw
Workshop · 9 dec, 19:00 - 22:00
Utrecht
Interculturele communicatie
In deze workshop krijg je (meer) begrip van cultuurverschillen en de vormen van communicatie die een positief effect op de relatie met de ander kunnen hebben.Geplaatst door VC Utrecht
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)