Skip Navigation
Over ons

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Werkervaringsplaats werving en selectie vrijwilligers VoorleesExpress Utrecht

Vacature · 16 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#25773
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/Werkervaringsplaats-werving-en-selectie-vrijwilligers-VoorleesExpress-Utrecht/25773 om je aan te melden
SamenvattingTaal Doet Meer zoekt iemand die de organisatie kan ondersteunen en helpen bij de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers van de VoorleesExpress.
Uitgebreide omschrijving

Taal doet meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en Utrechters die van oorsprong niet Nederlands zijn.

VoorleesExpress Utrecht: stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Profiel

In deze werkervaringsplaats bij Taal Doet Meer ben je zelfstandig, initiatiefrijk en flexibel. Het is belangrijk dat je onze visie deelt en kunt uitdragen. Verder ben je zorgvuldig, zowel in je contact met mensen als in je administratie. Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hen te enthousiasmeren voor het project. Natuurlijk krijg je volop de ruimte om je te ontwikkelen en je nieuwe competenties en taken eigen te maken.

We zoeken een oplossingsgerichte, zelfstandige en klantgerichte stagiair(e) die 16 uur per week beschikbaar is per eind januari 2019 voor 6 maanden. We zoeken iemand die het leuk vindt om te plannen en te werken met strakke deadlines en die communiceert (in schrift en spraak).

Taken

Je draait mee als volwaardig projectmedewerker binnen het team jeugd van Taal doet meer. Je werkt intensief samen met de projectleiding en je hebt in deze samenwerking grotendeels je eigen taken:

Werven van vrijwilligers, o.a. via social media, bij bijeenkomsten etc.
Intakegesprekken voeren met vrijwilligers
Administratieve werkzaamheden
Faciliteren bij ad hoc werkzaamheden op kantoor
Er is ruimte om een bijdrage te leveren aan het opzetten van nieuwe initiatieven / zelf methodiek te ontwikkelen

Wij bieden:

Een werkplek voor 16 uur per week op het kantoor van Taal Doet Meer
Waardevolle ervaring met de praktische organisatie van maatschappelijke projecten
Goede begeleiding en samenwerken binnen een klein en bevlogen team
Kans om je eigen ideeën in te brengen in het project en de organisatie
Maandelijkse vrijwilligersvergoeding

Praktisch

We hebben plek voor iemand voor 16 uur per week, vanaf eind januari 2019 tot en met juli 2019. Het is belangrijk dat je ook een aantal avonden beschikbaar bent.

Informatie opvragen en solliciteren kan bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal doet meer via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > VoorleesExpress Utrecht > Werkervaringsplaats werving en selectie vrijwilligers VoorleesExpress Utrecht
Over VoorleesExpress Utrecht
De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Daarnaast biedt het project vrijwilligers en gezinnen de kans om stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond te leren kennen. De VoorleesExpress is gedurende het hele jaar op zoek naar voorlezers en coördinatoren! De VoorleesExpress is een initiatief van Stichting SodaProducties, bureau voor maatschappelijke innovatie en wordt in Utrecht uitgevoerd door Taal doet meer.
Deze vacature is verlopen
#25773
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/Werkervaringsplaats-werving-en-selectie-vrijwilligers-VoorleesExpress-Utrecht/25773 om je aan te melden