Skip Navigation
Over ons

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

VoorleesExpress Utrecht zoekt voorleeshelden!

Vacature · 1–2 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25110
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/VoorleesExpress-Utrecht-zoekt-voorleeshelden/25110 om je aan te melden
SamenvattingOp zoek naar uitdagend vrijwilligerswerk? Ga aan de slag als voorlezer en werk samen met de ouders aan de taalontwikkeling van jonge kinderen!
Uitgebreide omschrijving

Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team!

Als voorlezers bij de VoorleesExpress Utrecht ga je samen met ouders met de taalontwikkeling van het jonge kind aan de slag. Door samen, ouders in hun moedertaal en jij in het Nederlands, met taal bezig te zijn stimuleer je de taalontwikkeling en taalplezier. Twintig weken lang kom je als voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste vrijwilliger-collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator.

Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek om hier verder over te praten! 

Coronatijd
Deze vacature staat open voor de periode ná de coronatijd, wanneer we elkaar weer mogen opzoeken. We hopen dat dit moment september 2020 is, daar werken we nu naartoe. Wil je ook iets doen tijdens de coronatijd? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen wat mogelijk is.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over VoorleesExpress Utrecht
De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Daarnaast biedt het project vrijwilligers en gezinnen de kans om stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond te leren kennen. De VoorleesExpress is gedurende het hele jaar op zoek naar voorlezers en coördinatoren! De VoorleesExpress is een initiatief van Stichting SodaProducties, bureau voor maatschappelijke innovatie en wordt in Utrecht uitgevoerd door Taal doet meer.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#25110
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/VoorleesExpress-Utrecht-zoekt-voorleeshelden/25110 om je aan te melden