Skip Navigation
Over ons

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

VoorleesExpress Utrecht zoekt coördinatoren in Leidsche Rijn! (start: januari 2019)

Vacature · 3–5 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#25088
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/VoorleesExpress-Utrecht-zoekt-coordinatoren-in-Leidsche-Rijn-start-januari-2019/25088 om je aan te melden
SamenvattingWaardevol vrijwilligerswerk én goed voor je C.V.! Word coördinator bij de VoorleesExpress en help kinderen met een taalachterstand.
Uitgebreide omschrijving

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast verbindt VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar. 

Als coördinator begeleid je 20 weken lang een groepje gezinnen en hun voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin.

Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je drie trainingen, gegeven door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Zelf geef je die trainingen door aan de voorlezers waar jij de leiding over hebt. Coördineren is een mooie manier om ervaring op te doen met coördinerende taken, nieuwe mensen te ontmoeten en je coachingsvaardigheden te ontwikkelen!

Coördinator Lotte: "Het is mooi om te zien dat in een van de gezinnen die ik begeleid, de moeder nu zelf dagelijks voorleest!"

Het coördineren van één seizoen (september t/m maart of januari t/m juli) kost in totaal ongeveer 60 tot 80 uur. Deze tijd is flexibel in de avonden in te delen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over VoorleesExpress Utrecht
De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Daarnaast biedt het project vrijwilligers en gezinnen de kans om stadsgenoten met een andere sociaal-culturele achtergrond te leren kennen. De VoorleesExpress is gedurende het hele jaar op zoek naar voorlezers en coördinatoren! De VoorleesExpress is een initiatief van Stichting SodaProducties, bureau voor maatschappelijke innovatie en wordt in Utrecht uitgevoerd door Taal doet meer.
Deze vacature is verlopen
#25088
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VoorleesExpress-Utrecht/activiteiten/VoorleesExpress-Utrecht-zoekt-coordinatoren-in-Leidsche-Rijn-start-januari-2019/25088 om je aan te melden