Skip Navigation
Over ons

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te...

Cultuur & KunstCommunity & familieKinderen & JeugdOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Breng het Museumhuis tot leven!

Vacature · Flexibel
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Receptie
Deze vacature is verlopen
#25463
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Vereniging-Hendrick-de-Keyser1/activiteiten/Breng-het-Museumhuis-tot-leven/25463 om je aan te melden
SamenvattingVereniging Hendrick de Keyser is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om een nieuw te openen Museumhuis in Utrecht open te stellen voor bezoekers.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligerswerk in het nieuwste museum van Utrecht!

In augustus opent één van de mooiste huizen van Utrecht haar deuren: Museumhuis Van Ravesteyn. In 1932 ontwierp de architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) dit woonhuis voor zichzelf. Het vrijstaande huis is ontworpen in de stijl van het Nieuwe Bouwen en met de ronde, krullende vormen waar Van Ravesteyn een voorliefde voor ontwikkelde. Denk jij je thuis te voelen in dit prachtige pand?  De eigenaar van het pand, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers om samen met de bezoekers het huis tot leven te brengen.

In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kast kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep met vrijwilligers die, altijd samen, in het Museumhuis bezig zijn.

Het woonhuis van Sybold van Ravesteyn is het vijfde huis dat als Museumhuis wordt geopend. Van Ravesteyn heeft de twijfelachtige eer om de ‘meest gesloopte’ architect van Nederland te zijn. Een groot deel van zijn leven was hij in dienst van de Nederlandse Spoorwegen, en veel van zijn stations en seinhuizen zijn inmiddels gesloopt. Gelukkig stelt Vereniging Hendrick de Keyser dit prachtige pand nu open voor publiek.  

Om vrijwilliger te worden in Huis Van Ravesteyn heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Tijdens de kennismakingsperiode verwachten we dat vrijwilligers een dagdeel (09.30-13.30 of 13.00-16.30) per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid twee dagdelen per maand. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Museumhuis Van Ravesteyn, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser eind mei organiseert. Je krijgt er meer informatie en je kunt vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Daniëlle Schalkwijk, coördinator Museumhuizen, via onderstaande roze knop. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Vereniging Hendrick de Keyser
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan. Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur. De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 427 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa's, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 108 plaatsen in heel Nederland. Ons hoofddoel is het restaureren van bijzondere huizen om ze vervolgens te kunnen verhuren om te wonen, als bedrijfsruimte, om te trouwen, te vergaderen of om te logeren.Vanaf 2018 opent Vereniging Hendrick de Keyser 35 Museumhuizen waarin het publiek 400 jaar Nederlandse woongeschiedenis met al zijn zintuigen kan ervaren.
Deze vacature is verlopen
#25463
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Vereniging-Hendrick-de-Keyser1/activiteiten/Breng-het-Museumhuis-tot-leven/25463 om je aan te melden