Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

*geannuleerd* De Kracht van Verhalen - het spel Sharing Stories

Workshop · 10 dec 2019, 14:00 - 17:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.8 plaatsen over.
#26188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/geannuleerd-De-Kracht-van-Verhalen---het-spel-Sharing-Stories/26188 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

*** Wegens onvoorziene omstandigheden kan deze workshop helaas niet doorgaan.***

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die meer zicht willen krijgen op de waarde van persoonlijke verhalen delen via het spel Sharing stories en hiermee een eerste ervaring willen opdoen.

Inhoud
Iedereen heeft verhalen over zijn leven. Om je verbonden met anderen te voelen, is het belangrijk om fragmenten uit je leven met anderen te delen en hiervoor waardering te krijgen zonder oordelen van anderen. Het spel Sharing Stories helpt je daarbij en biedt een praktische, leuke manier om met elkaar het gesprek aan te gaan. Het spel kan ingezet worden bij een kennismaking of andere ontmoeting om persoonlijke verhalen uit te wisselen die leiden tot verbinding.

In deze kennismakingsworkingshop:

  • krijg je uitleg over de kracht van verhalen delen
  • hoe het delen van verhalen in het brein werkt
  • speel je het spel Sharing Stories
  • sta je stil bij de rol van spelbegeleider (als je in vervolg hierop het spel met een groepje zou willen spelen)

Trainer
Gerdi Keeler werkt al meer dan 20 jaar in de ouderenzorg en heeft zich de laatste vijf jaar gefocust op alternatieve en nieuwe mogelijkheden voor de aanpak van eenzaamheid. Ze heeft zich door de opleiding Biografisch coachen en een training van het Platform Levensverhalen gespecialiseerd in het werken met levensverhalen.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > *geannuleerd* De Kracht van Verhalen - het spel Sharing Stories
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.8 plaatsen over.
#26188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/geannuleerd-De-Kracht-van-Verhalen---het-spel-Sharing-Stories/26188 om je aan te melden