Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Werven van vrijwilligers

Workshop · 20 sep 2018, 20:00 - 22:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26159
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Werven-van-vrijwilligers/26159 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Let op: deze workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste op 20 september van 20.00 tot 22.00 uur, de tweede op 4 oktober van 16.00 tot 17.00 uur en de laatste op 11 oktober van 19:30 tot 22:00 uur. De bijeenkomst op 4 oktober is facultatief, van de andere twee verwachten we dat je erbij bent. 

Doelgroep:
Vrijwilligerscoördinatoren

Inhoud:
Ben jij op zoek naar vrijwilligers? En wil je leren over het werven van vrijwilligers? Kom dan naar deze training!

De vraag naar medestanders, helpende handen, maatjes, kortom: vrijwilligers, groeit. Maar dat gaat niet vanzelf. Om organisaties en initiatieven te helpen om vrijwilligers te betrekken, is de gratis online training ‘Vrijwilligers werven’ ontwikkeld waarmee je stap voor stap aan een goed doortimmerd wervingsplan kunt werken.

Deze online cursus wordt als leidraad gebruikt voor deze workshop. Je gaat aan de slag om je eigen wervingsplan te schrijven en krijgt inzicht in hoe je het beste vrijwilligers werft, in het bepalen van je doelgroep en boodschap, de keuze van de middelen en kanalen en ten slotte hoe je zo'n wervingscampagne organiseert. Na afloop van de cursus heb je een persoonlijk plan, dat klaar is om uitgevoerd te worden.

Je doet dat echter niet alleen. De adviseurs van de Vrijwilligerscentrale en je mede vrijwilligerscoördinatoren helpen je hierbij. Aan het einde krijg je ook nog persoonlijke tips van communicatie experts. 

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1: 20 september 2018 20.00-22.00
Start bijeenkomst waarbij de e-learning wordt geintroduceert. Daarnaast maak je kennis met de verschillende doelgroepen binnen de populatie van vrijwilligers en leer je je mede coördinatoren kennen. 

Bijeenkomst 2: 4 oktober 2018 16.00-17.00
Tijdens deze bijeenkomst kan je samen aan de e-learning werken. Onze adviseurs lopen rond, denken met je mee en geven je tips. Deze bijeenkomst is facultatief. 

Bijeenkomst 3: 11 oktober 19.30-22.00
Presenteren van de wervingsplannen voor een groep communicatie experts. Je krijgt persoonlijke tips van de experts en doet inspiratie op uit de andere plannen. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Werven van vrijwilligers
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26159
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Werven-van-vrijwilligers/26159 om je aan te melden