Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Welke stijl van leidinggeven aan vrijwilligers past bij jou?

Workshop · 4 apr 2016, 13:30 - 16:30
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25952
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Welke-stijl-van-leidinggeven-aan-vrijwilligers-past-bij-jou/25952 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligerscoördinatoren. Voorkennis is niet nodig.

De deelnemers krijgen vooraf informatie over verschillende stijlen van leidinggeven, zodat zij zich al een beeld kunnen vormen over de stijl die hen aanspreekt of die zij al hanteren.

Inhoud
Als vrijwilligerscoördinator krijg je veel op je bord. Leidinggeven wordt omschreven als:
‘Het beïnvloeden van het gedrag van de vrijwilliger of de groep vrijwilligers, gericht op 1 of meerdere doelen“. 
Het staat er simpel, maar dat is het niet. Je moet je bijvoorbeeld steeds afvragen of een vrijwilliger een taak helemaal zelfstandig kan uitvoeren, of sturing nodig heeft. Er komen heel wat competenties bij kijken. 
De juiste stijl van leidinggeven - de stijl die bij jou past - geeft houvast. Welke stijl past bij jou?

Resultaat
De deelnemers hebben na het volgen van de training kennis van verschillende vormen van leiderschap en weten wat hun voorkeur is.

Trainer
Marjoleine Koster is sinds kort professioneel trainer. Door haar arbeidsverleden in de welzijnssector heeft zij, - als trainer, begeleider, manager, vrijwilligerscoördinator én vrijwilliger - ruim 25 jaar ervaring met het werken met vrijwilligers.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Welke stijl van leidinggeven aan vrijwilligers past bij jou?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25952
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Welke-stijl-van-leidinggeven-aan-vrijwilligers-past-bij-jou/25952 om je aan te melden