Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Webinar | inspirerend leidinggeven

Workshop · 7 apr 2020, 11:00 - 11:30
Achter je eigen laptop of pc of op het werk Thuis
Dit is een verleden workshop.25 plaatsen over.
#25942
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Webinar--inspirerend-leidinggeven/25942 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Aanmelden
Deze webinar wordt gratis aangeboden door LearniT Training. Aanmelden kan via: https://control.yourwebinar.nl/webinars/subscribe/yxiqir/ Na aanmelding via deze link kun je op 7 april vanachter je eigen laptop of pc deze webinar volgen. (Je hoeft je dus niet via onderstaande button aan te melden.)


Inhoud
Is jouw idee bij leidinggeven toch nog steeds gelinkt aan het hebben van hiërarchische macht, waarmee je medewerkers kan ‘dwingen’ om te doen wat nodig is? En raak je vaak teleurgesteld en gefrustreerd als dat niet werkt? Dan ben je niet de enige.

Het is een gedachte die achterloopt bij de werkelijkheid. De gedachte dat mensen iets voor je doen, alleen omdat jij het zegt, is inmiddels al behoorlijk achterhaald. 

Wees eerlijk: doe jij altijd wat je leidinggevende zegt, ook als je het er niet mee eens bent? En als je dat toch doet, voelt dat dan fijn? Nee toch?

We mogen in deze tijd gelukkig zelfdenkende mensen zijn en worden steeds vaker gestimuleerd om onze eigen talenten en kwaliteiten te gebruiken om ons werk te doen. En dat is niet voor niks. We hebben ontdekt, dat het veel effectiever en efficiënter is om alle kwaliteiten en de intrinsieke motivatie van medewerkers in te zetten voor een goed resultaat. Daar hoort echter wel een andere manier van leidinggeven bij. Een manier die ervoor zorgt dat je zelfstandige, zelfdenkende medewerkers krijgt, die in hun kracht staan en vanuit vertrouwen denken en handelen. Inspirerende leidinggeven helpt daarbij.

In dit webinar krijg je een beeld van inspirerend leiderschap, wat het je kan opleveren en hoe je een inspirerende leider kunt worden!

Programma

  • Wat is inspirerend leidinggeven?
  • Wat bereik ik daarmee?
  • Hoe wordt ik een inspirerende leider?
Hoe kom ik er?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.25 plaatsen over.
#25942
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Webinar--inspirerend-leidinggeven/25942 om je aan te melden