Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Wat nou als het wel lukt?

Workshop · 23 okt 2017, 19:30 - 22:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Wat-nou-als-het-wel-lukt/26153 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Probleem? Je bent niet alleen! 

Doelgroep
Vrijwilligers en initiatiefnemers die een probleem willen oplossen en daarvoor de kennis, het netwerk en/of de suggesties van mede vrijwilligers kunnen gebruiken. Je mag ook komen als je geen probleem hebt en andere organisaties verder wilt helpen. 

Inhoud
Tijdens vrijwilligerswerk lopen we allemaal wel eens tegen problemen aan. Het is bijvoorbeeld lastig om voldoende vrijwilligers te vinden, de financiën vallen tegen of het lukt niet zo goed met de publiciteit. 

Deze avond staan jullie onderwerpen, kennis en ervaring centraal. We kiezen samen enkele belangrijke uitdagingen die in de groep leven. Conform de aanpak van Gave Dingen Doen, pitchen enkelen van jullie de geselecteerde uitdaging kort, waarna er door de groep wordt gedacht over oplossingen. De interactie met anderen biedt jou de gelegenheid om de kennis en ervaring van anderen op een creatieve manier op jouw situatie toe te passen.

Aan het einde van jouw pitchronde kun je met een berg tips, kennis en energie aan de slag om die belangrijke volgende stap te zetten! Het doel is dat je de volgende dag al een eerste, concrete, actie kunt uitvoeren.

Facilitatoren
Adriaan en Wouter faciliteren samen creatieve sessies vanuit het Gave Dingen Doen-team Utrecht. Dit is een platform voor open- en sociale innovatie, waar mensen en bedrijven elkaar helpen om ideeën, vragen of dromen te realiseren. Dit gebeurt in creatieve en inspirerende groepssessies. 

Adriaan is daarnaast medeoprichter van de Stichting In Between Café, waar netwerkbijeenkomsten voor en door werk- en opdrachtzoekenden worden georganiseerd. Wouter is in het dagelijks leven als ondernemer in de zorg actief. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Wat nou als het wel lukt?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Wat-nou-als-het-wel-lukt/26153 om je aan te melden