VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...
Voedselveiligheid in jouw vrijwilligersorganisatie
Doelgroep
Voor vrijwilligers
Als je in een organisatie regelmatig eten maakt, uitdeelt of verkoopt krijg je te maken met regelgeving. Bij restaurants is dit de hygiënecode voor de horeca, voor kleine organisaties en verenigingen maar ook ZZP’ers is dit vaak de NVWA checklist.
Hoe is het geregeld bij jouw buurthuis, eetgroep, inloophuis of vereniging? Hoe kan je zorgen dat bij een foodfestival, feestavond of catering alles hygiënisch verloopt?
Inhoud
In deze workshop gaan we in kaart brengen waar je op moet letten vanaf aankoop van de ingrediënten tot verkoop aan de klant/ gast. Er is ruimte om vragen te stellen, ervaringen te delen en een werkbaar plan te maken voor jouw organisatie.
Trainer
De workshop wordt gegeven door Gerard Kluter. Gerard is medeoprichter en directeur van Queridon taal & horeca, hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de horeca.
We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.
Wij zijn met 12 parttime medewerkers, circa 12 vrijwilligers en een RvT.