Skip Sidebar
VC Utrecht

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...

Deel

Theatervoorstelling 'Op de koffie'

Event · 6 okt 2021, 19:00 - 20:00
De Stadstuin, Europalaan, Utrecht, Utrecht 3526 KS, Nederland
Aanmeldingen gesloten.
Deel event
#45186
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Theatervoorstelling-Op-de-koffie/45186 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dit is een theatrale voorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding. Gratis toegang voor vrijwilligers! Op=op

Uitgebreide omschrijving

Doelgroep

In het kader van de week tegen eenzaamheid en het 35 jarig bestaan van VC Utrecht wordt deze voorstelling door de gemeente Utrecht gratis aangeboden aan vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Utrecht.


Locatie Stadstuin Utrecht, Europalaan 20: ruimte de vergadertuin.


Inhoud voorstelling

Even vragen hoe het gaat, luisteren naar het verhaal van een ander, kortom: even ‘inchecken’. Zou dat een manier kunnen zijn om onze toenemende eenzaamheid tegen te gaan? Om in contact te blijven met mensen die zich moeilijk kunnen verbinden met mensen en de maatschappij? Door samen te praten over de lastige dingen in het leven?


'Op de koffie' is een theatrale huiskamervertelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding. De voorstelling is gemaakt op basis van gesprekken met bewoners van Rijnsche Maan, onderdeel van Lister, in Leidsche Rijn. Lister begeleidt mensen van wie het leven (tijdelijk) ontwricht is geraakt door een psychische kwetsbaarheid, biedt ondersteuning en als het nodig is ook huisvesting. Is er eigenlijk een groot verschil tussen wat zich afspeelt in de hoofden van Lister-cliënten en hun buurtbewoners? Is het misschien een gevoel van eenzaamheid wat ons bindt? En hoe kunnen we daar, zonder al te veel ongemak en schaamte, met elkaar over praten? Op de koffie is soms pijnlijk herkenbaar, maar vaker troostrijk en verbindend. Een pleidooi om vaker bij iemand op de koffie te gaan.


Op de koffie is gemaakt in het kader van Living Apart Together van Stadslab RAUM. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties deed RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Het NUT was een van de impactmakers.


Credits

  • Door het Nieuw Utrechts Toneel, ontwikkelt in samenwerking met RAUM
  • Concept & regie: Mariëlla van Apeldoorn
  • Tekst: Eva Toorop
  • Spel: Katelijne Beukema
  • Video: Mikki Sindhunata
  • Pr beeld: Sabine Rovers
  • Met dank aan: Dion Verbaan en alle geïnterviewde bewoners van Lister, Rinke Vreeke, Elène Zuidmeer, WES eettentje

Hoe kom ik er?

Utrecht > events > VC Utrecht > Theatervoorstelling 'Op de koffie'

Over VC Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 12 parttime medewerkers, circa 12 vrijwilligers en een RvT.
Aanmeldingen gesloten.
Deel event

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)