Skip Sidebar
VC Utrecht

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...

Deel

Taalvrijwilliger worden?

Event · 31 okt 2017, 10:00 - 11:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Aanmeldingen gesloten.
Deel event
#26431
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Taalvrijwilliger-worden/26431 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

In Utrecht is ongeveer 10% van de bevolking laaggeletterd. Lastig, deze mensen kunnen bijvoorbeeld niet hun (klein)kinderen voorlezen, een offerte opvragen voor de schilder of hun OV-chipkaart opladen. Om het percentage terug te dringen, zijn taalvrijwilligers onmisbaar. Daarom organiseren we speciale informatiebijeenkomsten voor mensen die taalvrijwilligerswerk overwegen en graag meer willen weten over de mogelijkheden.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er dieper ingegaan op taalvrijwilligerswerk. Je krijgt een overzicht van organisaties die taalvrijwilligers zoeken en wordt er meer informatie gegeven over de (gratis) basistraining. De bijeenkomst wordt afgesloten met persoonlijke oriëntatiegesprekken. 

Aanmelden 

Hoe kom ik er?

Utrecht > events > VC Utrecht > Taalvrijwilliger worden?

Over VC Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 12 parttime medewerkers, circa 12 vrijwilligers en een RvT.
Aanmeldingen gesloten.
Deel event

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)