Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Storyboarden: hoe breng ik mijn verhaal het beste over?

Workshop · 10 feb 2020, 19:30 - 21:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26069
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Storyboarden-hoe-breng-ik-mijn-verhaal-het-beste-over/26069 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Het presenteren van informatie kan lastig zijn, zeker als het veel of ingewikkeld is. Binnen veel organisaties en ondernemingen is dat een probleem: hoe zorg je ervoor dat je luisteraars door de bomen het bos kunnen zien en dat ze aan het einde de juiste informatie hebben onthouden? Hoe kun je eigenlijk voor jezelf duidelijk krijgen wat je precies wilt vertellen? En wat is de beste manier om een presentatie te structureren? Het structureren van de informatie noemen wij storyboarden en in deze workshop leren wij jullie graag hoe je dat precies kunt doen.

In de workshop worden de basisprincipes van het storyboarden besproken. Aan de hand van een aantal definities als de governing thought, keyline en action titles wordt uitgelegd hoe je het best een presentatie vormgeeft en hoe je de kern van je boodschap duidelijk overbrengt. Deze definities worden in de training nader toegelicht.

Na het volgen van de workshop heb je geleerd hoe je voor jezelf duidelijkheid kunt creëren over de belangrijkste boodschap van je presentatie. Je hebt geleerd hoe je de informatie kunnen structureren en op die manier zorgt dat je de hoofdboodschap kunt verduidelijken en overbrengen.

Trainers
De workshop wordt verzorgd door De Kleine Consultant. Dit is de eerste door studenten gerunde non-profit strategieconsultant in Nederland. Met als hoger doel: zij maken Kleine Consultants en de klanten groot! Ze bieden strategisch advies daar waar het de meeste waarde toevoegt. Dat is voornamelijk bij start-ups, non-profit organisaties en maatschappelijke MKB.

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor workshops > VC Utrecht > Storyboarden: hoe breng ik mijn verhaal het beste over?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26069
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Storyboarden-hoe-breng-ik-mijn-verhaal-het-beste-over/26069 om je aan te melden