Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Samenwerken met vluchteling-vrijwilligers: culturele verschillen overbruggen

Workshop · 22 jun 2017, 15:00 - 17:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#26128
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Samenwerken-met-vluchteling-vrijwilligers-culturele-verschillen-overbruggen/26128 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers(coördinatoren) die met vluchteling-vrijwilligers (willen gaan) werken.

Inhoud
In Utrecht wonen allerlei vluchtelingen en statushouders, uit bijvoorbeeld Syrië, Irak of Eritrea. Veel van hen willen zich inzetten als vrijwilliger en kunnen voor organisaties een waardevolle toevoeging zijn. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op samenwerken met vluchteling-vrijwilligers.

Want hoe werk je goed samen met iemand uit een andere cultuur? Hoe zorg je voor heldere taken, goede begeleiding en los je eventuele communicatieproblemen op? We gaan in op interculturele communicatie, behandelen taalproblemen en cultuurverschillen, delen ervaringen en bespreken knelpunten. Ook vertelt  Bashar, vluchteling uit Syrië, over zijn ervaringen als vrijwilliger in Utrecht. 

Trainers
Mieke Janssen is directeur van Art.1 Midden Nederland, expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiebestrijding. Zij heeft veel publicaties op haar naam staan over het overbruggen van culturele verschillen.
Golein Klein Bramel en Jes Kleijnen zijn adviseurs bij VC Utrecht en hebben veel ervaring met vluchteling vrijwilligers door het project Aan de Slag, waarin asielzoekers en statushouders groepsgewijs vrijwilligerswerk doen. Ook begeleiden zij vluchtelingen individueel naar vrijwilligerswerk.
Bashar Dassouki is twee jaar geleden als vluchteling uit Syrië naar Nederland gekomen. Hij is nu actief als vrijwilliger voor Aan de Slag en VC Utrecht. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Samenwerken met vluchteling-vrijwilligers: culturele verschillen overbruggen
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#26128
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Samenwerken-met-vluchteling-vrijwilligers-culturele-verschillen-overbruggen/26128 om je aan te melden