Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Risico’s en het organiseren van evenementen. Best Practices van de Amsterdam City Swim.

Workshop · 14 jan 2019, 20:00 - 21:30
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26198
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Risicos-en-het-organiseren-van-evenementen-Best-Practices-van-de-Amsterdam-City-Swim/26198 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers

Inhoud
Tijdens deze inspiratieavond neemt Mikkel Hofstee jullie mee in de ontwikkelingen van de Amsterdam City Swim. De Amsterdam City Swim groeide uit van een kleine organisatie tot een evenement waarbij meer dan 1,5 miljoen euro wordt opgehaald en ruim 2500 deelnemers aan meedoen.

Hoe zorg je ervoor dat je evenement uitgroeit tot zoiets groots? Hoe organiseer je zo’n enorm evenement? En hoe ga je daarbij om met de gemeente, bestuur en (tegengestelde) belangen?

Tijdens zijn verhaal zal Mikkel aandacht besteden aan het omgaan met risico’s en waarom we zo risicomijdend zijn. Wat doe je bijvoorbeeld als de gemeente aangeeft dat de waterkwaliteit onvoldoende is, maar je wilt de Amsterdam City Swim toch door laten gaan? Mikkel maakt hierbij gebruik van de inzichten die hij heeft gebundeld in zijn boek 'Oermens 2.0: een pleidooi voor menselijkheid in een snel veranderende maatschappij'.

Spreker
Mikkel Hofstee (1969) is medeoprichter en bestuurslid van de Amsterdam City Swim, dat geld inzamelt om de ziekte ALS te bestrijden. Hij studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte in het buitenlandprogramma van ABN AMRO. In 2002 startte hij Lifeguard, een adviesbureau dat vitaliteitsprogramma’s aanbiedt aan bedrijven. Met deze organisatie heeft hij talloze managers, leidinggevenden, teams en medewerkers succesvol begeleid.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Risico’s en het organiseren van evenementen. Best Practices van de Amsterdam City Swim.
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26198
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Risicos-en-het-organiseren-van-evenementen-Best-Practices-van-de-Amsterdam-City-Swim/26198 om je aan te melden