Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Professionele gespreksvoering: communiceren kun je leren!

Workshop · 26 nov 2019, 19:00 - 22:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25929
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Professionele-gespreksvoering-communiceren-kun-je-leren/25929 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die op een professionele manier gesprekken willen voeren.

Inhoud
We communiceren de hele dag. Alles wat je zegt, wat je niet zegt, wat je doet, wat je niet doet, is communicatie. Sterker nog, je kunt niet níet communiceren. De gesprekken die we dagelijks voeren verschillen echter van professionele gesprekken. In een professioneel gesprek heb je een doel, en staat de ander centraal. 

Ook als vrijwilliger zul je soms moeilijke gesprekken moeten voeren waar je wel wat handvatten bij kunt gebruiken. Wat kenmerkt een professioneel gesprek? Hoe kun je je gesprekken professionaliseren? En hoe ga je om met lastige situaties zoals onrealistische verwachtingen?

In deze praktische workshop gaan we actief aan de slag met de belangrijkste gesprekstechnieken. In het eerste gedeelte van de workshop worden algemene gesprekvaardigheden besproken die de basis vormen van een professioneel gesprek. In het tweede gedeelte gaan we dieper in op verschillende gesprektechnieken die we aan de hand van rollenspellen oefenen. Om de workshop voor jou zo relevant en leerzaam mogelijk te maken, gaan we tijdens de workshop aan de slag met gesprekstechnieken die jij onder de knie wilt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • feedback geven en ontvangen;
  • gesprekken openen en afsluiten;
  • slechtnieuwsgesprekken;
  • hulpvraag analyseren;
  • het gesprek op gang houden;
  • omgaan met lastige situaties, zoals onrealistische verwachtingen of verzoeken;
  • confronteren.

Je gaat naar huis met kennis en inzichten over hoe je een professioneel gesprek voert. Je hebt geoefend met voor jou lastige situaties in communicatie en hebt deze getackeld. Na deze workshop ga je geen gesprek meer uit de weg! 

Trainer
Frederike Lijffijt is sociaal psycholoog en heeft veel kennis van communicatie. Ze was onder andere docent-trainer Professionele Gespreksvaardigheden aan de Universiteit Utrecht en heeft meegewerkt aan het boek ‘Effectieve interculturele communicatie’.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Professionele gespreksvoering: communiceren kun je leren!
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25929
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Professionele-gespreksvoering-communiceren-kun-je-leren/25929 om je aan te melden