Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Op maat begeleiden van vrijwilligers

Workshop · 19 jan 2017, 10:00 - 17:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26096
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Op-maat-begeleiden-van-vrijwilligers/26096 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Uitsluitend voor vrijwilligerscoordinatoren (betaald en onbetaald)

Inhoud
Wordt er in jouw organisatie ook steeds meer samengewerkt met vrijwilligers? Dan herken je je waarschijnlijk in een van deze vragen:

  • Ik wil graag in een prettig sfeer samenwerken met vrijwilligers maar niet te amicaal met sommigen zijn. Hoe hou ik een goede balans tussen informeel en formeel contact?
  • ​Ik wil vrijwilligers vanuit gelijkwaardigheid begeleiden maar wil ook dat afspraken worden nakomen. Hoe doe ik dat?
  • Ik wil graag zonder te streng te zijn aan vrijwilligers duidelijk maken wat van ze verwacht wordt en vind dat lastig in situaties waarin vrijwilligers andere ideeën, normen of waarden hanteren?
  • Ik wil vrijwilligers motiveren en ondersteunen om te groeien, hoe kan ik ze daarin goed begeleiden?
  • Ik wil graag taken delegeren maar weet ook dat ik eindverantwoordelijk ben. Hoe spreek ik dat het beste af met een vrijwilliger?

Begeleiden van vrijwilligers is leuk maar kan soms ook lastig zijn. Bij vrijwilligers draait tenslotte alles om intrinsieke motivatie. Begeleiden van vrijwilligers is maatwerk. 

In de training 'Op maat begeleiden van vrijwilligers' leer je hoe je elke vrijwilliger op maat kunt begeleiden door je begeleiding af te stemmen op zijn motivatie en competenties. De training voert je langs de achtergronden van coachend leidinggeven en motiveren. In de training werken wij met vier stijlen van begeleiden. Je leert welke stijl het beste past bij de competenties (het kunnen) en de motivatie (het willen) van elke vrijwilliger. In praktische werkgerelateerde opdrachten oefen je om de verschillende stijlen toe te passen. Daarbij is er ruimte om een eigen casus in te brengen.

Resultaat
Na deze training ben je in staat kwaliteiten en motivatie van de vrijwilliger optimaal te benutten. Je voelt je zekerder in de begeleiding, hoeft minder brandjes te blussen en weet je vrijwilligers zo te motiveren dat ze hun taken gemotiveerd en zonder veel steun volgens afspraken uit kunnen voeren.      

Trainer
De training wordt gegeven door drs. Britta Lassen van 'Training with a Twist'. Britta helpt mensen in organisaties vernieuwend te denken en samen te werken. Dat doet ze als trainer, procesbegeleider en teamcoach.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Op maat begeleiden van vrijwilligers
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26096
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Op-maat-begeleiden-van-vrijwilligers/26096 om je aan te melden