Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Online volgen lezing | Eenzaamheid onder jongeren - dr. Gerine Lodder

Workshop · 16 nov, 19:15 - 20:45
Online
Ben je erbij? 150 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in 23 days.
#28764
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Online-volgen-lezing--Eenzaamheid-onder-jongeren---dr-Gerine-Lodder/28764 om je aan te melden
SamenvattingBij eenzaamheid denken we snel aan ouderen, maar ook veel jongeren kampen met eenzaamheid. In deze lezing wordt ingezoomd op eenzaamheid bij jongeren.
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep

Alle inwoners van Utrecht, inclusief vrijwilligers, medewerkers en ondernemers die in Utrecht actief zijn.


Inhoud

Bij eenzaamheid denken we snel aan ouderen, maar ook veel jongeren kampen met eenzaamheid. In deze lezing gaat Gerine Lodder in op vraagstukken over eenzaamheid bij jongeren. Is eenzaamheid onder jongeren eigenlijk wel een probleem, of hoort het bij het leven? Wat zijn veelvoorkomende oorzaken voor eenzaamheid bij jongeren? Hoe zit het met sociale media? Wat kunnen we doen om eenzaamheid bij jongeren aan te pakken? Op deze en vele andere vragen zal tijdens de lezing antwoord gegeven worden.


Spreker

Dr. Gerine Lodder is universitair docent aan Tilburg University. Haar onderzoek is gericht op sociale gezondheid, met speciale aandacht voor eenzaamheid bij jongeren. De lezing zal worden geopend door wethouder Maarten van Ooijen.


Programma

19.15 uur - digitale inloop

19.30 uur - opening lezing door wethouder Maarten van Ooijen

19.35 uur - start lezing

20.15 uur - vragen uit publiek

20.45 uur - einde


Initiatiefnemers

Deze lezing wordt door VC Utrecht in samenwerking met Gemeente Utrecht en Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) in het kader van Utrechtse aanpak tegen eenzaamheid gratis aangeboden.


NOOT

Via deze pagina kun je je aanmelden om de lezing online te volgen. Afhankelijk van de corona-ontwikkelingen is er ook een beperkt aantal plekken beschikbaar om fysiek bij de lezing aanwezig te zijn. Heb je hier interesse in, meld je dan s.v.p. aan via de andere aanmeldpagina (te vinden op de overzichtspagina van alle workshops).

Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
·
Ben je erbij? 150 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten in 23 days.
#28764
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Online-volgen-lezing--Eenzaamheid-onder-jongeren---dr-Gerine-Lodder/28764 om je aan te melden