Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Online | Dramadriehoek: minder drama, meer contact

Workshop · 15 okt 2020, 13:45 - 16:00
Vanuit huis
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#27082
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Online--Dramadriehoek-minder-drama-meer-contact/27082 om je aan te melden
SamenvattingMaak tijdens deze online workshop op een levendige manier kennis met de rollen in de dramadriehoek en hoe ons gedrag zorgt voor Drama in een interactie.
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep

Vrijwilligers, coördinatoren, bestuursleden. Er is voor deze workshop geen voorkennis vereist.


Inhoud

‘Het is jouw schuld!’ (vindt de Aanklager). ‘Ik kan er niets aan doen!’ (beklaagt het Slachtoffer). ‘Ik heb wel een goed advies!’ (stelt de Redder voor). We (her)kennen allemaal de drie rollen die voor Drama in interacties zorgen. Ze houden elkaar en moeilijkheden in stand, en zorgen vaak voor verstoorde relaties. Stap je uit de Dramadriehoek dan krijg je meer contact en een beter resultaat.


Maak tijdens deze online workshop op een levendige manier kennis met de rollen in de dramadriehoek en hoe ons gedrag zorgt voor Drama in een interactie. Leer je eigen patronen herkennen aan de hand van herkenbare situaties en oefen met alternatieve reacties. Veranker de IK-OK, JIJ-OK houding in je eigen rol als vrijwilliger, coördinator of bestuurslid.


Deze workshop

  • stimuleert en inspireert je om werkelijk vanuit de IK-OK én JIJ-OK houding te leven
  • verscherpt je inzicht in de werking van de Drama-driehoek en hoe je deze soms zelf in stand houdt of kan doorbreken
  • helpt je oude patronen te doorbreken en met nieuwe reacties te oefenen

Trainer

Gusta Semmelink is diversiteitstrainer en coach, gespecialiseerd in interpersoonlijke communicatie, de diverse samenleving en verbinding.

Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#27082
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Online--Dramadriehoek-minder-drama-meer-contact/27082 om je aan te melden