Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Omgaan met weerstand vanuit de principes van Aikido

Workshop · 8 jan 2020, 19:30 - 22:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25979
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Omgaan-met-weerstand-vanuit-de-principes-van-Aikido/25979 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers die vanuit hun (vrijwilligers)werk te maken krijgen met weerstand.

Inhoud
Iedereen krijgt te maken met weerstand in zijn of haar omgeving. Deze weerstand zorgt bij veel mensen voor stress, wat zowel het proces als de uitkomst nadelig beïnvloedt. Aikido is een harmonieuze, Japanse verdedigingskunst, waarin de weg van de minste weerstand bewandeld wordt. Idealiter is de weerstand al onschadelijk gemaakt voordat deze is ontstaan. Tijdens deze workshop gaan we de principes van Aikido gebruiken tijdens conflictsituaties.

Tijdens deze training:

  • leer je de ‘de weg van de Samurai’ toepassen in je eigen werkzaamheden;
  • krijg je tools om je rust en overzicht te bewaren tijdens weerstand;
  • vergroot je je rust en zelfvertrouwen door middel van je lichaam en je denkpatronen.

Na afloop van de workshop kun je de principes van Aikido toepassen. Hierdoor heb je meer zelfvertrouwen, kun je ontspannen met weerstand omgaan en kun je een win-win-situatie creëren uit een conflictmoment.

Trainers
Lucas is trainer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en Brandon is Teamleider bij Albert Heijn. Beide beoefenen al zo'n 10 jaar de Japanse verdedigingskunst Aikido en zij zijn onlangs zelfs in Japan geweest om hun kennis en kunde nog verder te verdiepen.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Omgaan met weerstand vanuit de principes van Aikido
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25979
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Omgaan-met-weerstand-vanuit-de-principes-van-Aikido/25979 om je aan te melden