Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Omgaan met stress

Workshop · 9 mrt 2020, 20:00 - 21:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25981
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Omgaan-met-stress/25981 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die interesse in het onderwerp stress hebben en/of zelf of in hun omgeving met stress te maken hebben.

Inhoud
Stress: is het je vriend of vijand? Stress is van alle tijden. Sterker nog, zonder stress waren we hier nu als mens waarschijnlijk niet geweest. Maar ons oeroude en toendertijd nuttige stressmechanisme is niet meer zo functioneel in de huidige tijd. Door constante druk, een toename van prikkels en informatie, en snelle technologische ontwikkelingen maakt ons brein overuren. Dat kan leiden tot chronische stress en daar kunnen we als mens niet zo goed tegen. In deze workshop laat Mikkel Hofstee zien hoe ons stressmechanisme werkt en wat we kunnen doen om stress te verminderen, dan wel nuttig te gebruiken.

Spreker
Mikkel Hofstee (1969) is oprichter van Lifeguard, een adviesbureau in Utrecht dat vitaliteitsprogramma’s aanbiedt aan bedrijven. Met deze organisatie heeft hij talloze managers, leidinggevenden, teams en medewerkers succesvol begeleid. Daarnaast is Mikkel medeoprichter en bestuurslid van de Amsterdam City Swim, dat geld inzamelt om de ziekte ALS te bestrijden. Hij studeerde bestuurskunde in Leiden en werkte in het buitenlandprogramma van ABN AMRO. In 2018 schreef hij Oermens 2.0 – een pleidooi voor een menselijke samenleving.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Omgaan met stress
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25981
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Omgaan-met-stress/25981 om je aan te melden