Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

ONLINE WORKSHOP | Werven van vrijwilligers - Tips & Tricks bij online marketing

Workshop · 7 mei 2020, 15:00 - 16:30
Thuis of elders eigen pc of laptop Vanachter
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25938
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/ONLINE-WORKSHOP--Werven-van-vrijwilligers---Tips--Tricks-bij-online-marketing/25938 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren, bestuursleden of medewerkers van vrijwilligersorganisaties die meer willen halen uit hun social media kanalen.

Niveau-eisen en/of voorkennis
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor het deelnemen aan deze workshop. Wel dien je binnen jouw vrijwilligersorganisatie betrokken te zijn bij het beheren van de social media kanalen en dient jullie organisatie over tenminste twee social mediakanalen (Facebook/Instagram/LinkedIn/Twitter) te beschikken.

Inhoud
Als onderdeel van de wervingscampagne ‘Vrijwilligerswerk, iets voor jou!’ organiseren we deze workshop voor alle Utrechtse vrijwilligersorganisaties die willen leren hoe ze hun social media kanalen kunnen inzetten om nieuwe vrijwilligers te bereiken. Voor meer informatie over de campagne kijk op: www.vrijwilligerswerkietsvoorjou.info

Facebook, LinkedIn, Twitter of toch liever Instagram? Ik hoor opeens iedereen over TikTok…

Hoe bereik je vrijwilligers het beste online en wat communiceer je dan? Welke kanalen zet je in en hoe meet je of je succesvol bent? In deze workshop leer je in 1,5 uur handige tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt om vrijwilligers voor jouw organisatie te werven.

Na de workshop heb je voldoende inzicht en structuur om je online marketing naar een hoger niveau te tillen. Je weet wat de bouwstenen zijn, je hebt inzicht in hoe je zelf verder kunt komen en in welke expertises je eventueel nog aanvullend nodig hebt.

Trainer
Deze workshop wordt aangeboden door Michael Overzier. In 2007 ontdekte hij wat de kracht is van online marketing bij een Google- campagne voor een beveiligingsbedrijf. Sindsdien adviseerde hij bedrijven als KPN, Heineken en Funda over digitale strategie, campagnes en transformaties. In zijn werk benadrukt Michael dat er geen keuze is tussen online en offline, maar dat het in balans moet zijn.

Instructies voor online deelname 
Voorafgaand aan deze online workshop ontvang je vanuit VC Utrecht instructies hoe je in de online-omgeving voor deze workshop komt. Dit zal één of enkele dagen voor de workshop zijn en deze ontvang je op het mailadres dat je bij aanmelding opgeeft. Houd deze -inclusief je spambox- daarvoor dus goed in de gaten.

Hoe kom ik er?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25938
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/ONLINE-WORKSHOP--Werven-van-vrijwilligers---Tips--Tricks-bij-online-marketing/25938 om je aan te melden