Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Nieuwe vrijwilligers werven: zó voer je een goed selectiegesprek

Workshop · 15 okt 2019, 19:00 - 21:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26005
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Nieuwe-vrijwilligers-werven-zo-voer-je-een-goed-selectiegesprek/26005 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Coördinatoren en bestuursleden die nieuwe vrijwilligers werven en selecteren. Enige ervaring in het voeren van kennismakingsgesprekken is handig, maar niet noodzakelijk.

Inhoud
Bij het voeren van een selectie/kennismakingsgesprek komen veel vragen om de hoek kijken. Wie past er goed bij je organisatie? Wie nodig je uit? Hoe maak je de juiste keuze? Hoe zorg je dat een mogelijke vrijwilliger een goed beeld van je organisatie heeft en van wat er verwacht wordt? En wat doe je als je geen klik met de kandidaat hebt, of een onderbuik gevoel hebt? Allemaal vragen die in deze workshop aan de orde komen en waar met elkaar aan gewerkt gaat worden. Uiteraard is er ook uitgebreid aandacht voor het kennismakings/selecetiegesprek zelf: je oefent en krijgt tips rondom do’s & don’ts.

Hetgeen in de workshop aan bod komt:

  • Hoe loopt een wervingsproces?
  • Hoe bereid je het gesprek voor?
  • Wat zijn de stappen in een gesprek?
  • Hoe kom je achter de motivatie van de vrijwilliger?
  • Wat doe je wel of niet in een gesprek?
  • Hoe maak je een keuze van vrijwilliger?
  • En wat doe je als je twijfels hebt?

Met elkaar wordt verkend wat de belangrijke situaties zijn in een selectie/kennismakingsgesprek, zowel vooraf als tijdens het gesprek. Na afloop heb je geoefend in het voeren van een (deel van) het gesprek.

Trainer
De workshop wordt verzorgd door Ineke de Haan. Zij is als HR adviseur verbonden aan Rabobank Utrecht. Vanuit dit vakgebied heeft ze veel ervaring met het voeren van selectiegesprekken. Naast haar werk is ze als vrijwilliger actief als jurylid bij een atletiekvereniging en heeft ze in diverse oudercommissies gezeten.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Nieuwe vrijwilligers werven: zó voer je een goed selectiegesprek
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26005
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Nieuwe-vrijwilligers-werven-zo-voer-je-een-goed-selectiegesprek/26005 om je aan te melden