Skip Sidebar
VC Utrecht

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...

Deel

Netwerkbijeenkomst: Cultuursensitief Samenwerken

Event · 4 nov 2019, 09:30 - 13:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
Deel event
#26255
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Netwerkbijeenkomst-Cultuursensitief-Samenwerken/26255 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Doelgroep:
Deze bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die met de doelgroep Nieuwe Utrechters (ongedocumenteerden, vluchtelingen, asielzoekers en statushouders) samenwerken.

Inhoud:
We organiseren deze bijeenkomst omdat tijdens een eerdere netwerkbijeenkomst 'Nieuwe Utrechters en vrijwillige inzet' bleek, dat organisaties meer kunnen én willen samenwerken om de participatie en activering van deze doelgroep in Utrecht verder te bevorderen.  

Tijdens deze bijeenkomst staan cultuursensitief verbinden en samenwerken centraal. De doelstelling is om elkaar te informeren over wie wat doet, om zo de onderlinge samenwerking te bevorderen. Er is ook aandacht voor de impact van de Nieuwe Inburgeringswet, die op 1 januari 2020 in gaat. 

Naast organisaties is er ook een aantal Nieuwe Utrechters aanwezig, zodat we ook vanuit hun perspectief kunnen kijken naar samenwerking in de stad. 

Programma 

9.30 tot 10.00 uur:  
Inloop 
10.00 tot 10.15 uur:  
Welkomstwoord VC Utrecht
10.15 tot 10.45 uur:  
Presentatie 'Cultuursensitief samenwerken'
10.45 tot 11.00 uur: PAUZE
11.00 tot 11.45 uur:  
Speeddate Cultuursensitief samenwerken
12.00 tot 12.15 uur:
De Nieuwe Inburgeringswet 2021
12.15 tot 13.00 uur: 
Multiculturele lunch 

Direct aanmelden 

Aanmelden kan tot 28 oktober.  

Contactpersoon

 


Jes Kleijnen
06 - 2264 7634
ma, di, do
 

 

Hoe kom ik er?

Utrecht > events > VC Utrecht > Netwerkbijeenkomst: Cultuursensitief Samenwerken

Over VC Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 12 parttime medewerkers, circa 12 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden event.
Deel event

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)