Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Meer leren over omgaan met (licht) verstandelijke beperkingen

Workshop · 4 nov 2015, 19:30 - 21:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25990
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Meer-leren-over-omgaan-met-licht-verstandelijke-beperkingen/25990 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

aanbod: De Wilg 
voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren

Vaak zie je niet aan iemand, dat hij/zij een licht verstandelijke beperking heeft. Door die beperking(en) kunnen zij misschien niet altijd voldoen aan verwachtingen. Dit kan leiden tot ongemakkelijke situaties voor zowel de persoon met de beperking als de vrijwilliger.

In deze workshop komt op informatieve en interactieve wijze aan bod: beperkingen op cognitief, sociaal, emotioneel en communicatief gebied en manieren om met deze beperkingen om te gaan. Deze achtergrondinformatie helpt je om als vrijwilliger beter in te spelen op (individuele) begeleidingsbehoeften.  

Claudia de Nijs werkt sinds 2002 in de gehandicaptenzorg. In 2003 werd ze vrijwilliger bij De Wilg. Momenteel is ze gedragsdeskundige bij De Wilg en orthopedagoog bij Stichting Omega.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Meer leren over omgaan met (licht) verstandelijke beperkingen
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25990
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Meer-leren-over-omgaan-met-licht-verstandelijke-beperkingen/25990 om je aan te melden