Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Leden Raad van Toezicht

Vacature · 1–2 uur/week
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24679
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Leden-Raad-van-Toezicht/24679 om je aan te melden
SamenvattingDraag jij vrijwillige inzet én Utrecht ook een warm hart toe? Kom dan bij team VC Utrecht! We zijn op zoek naar 2 nieuwe leden voor onze RvT!
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligers zijn het cement van de stad! De Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) faciliteert daarom vrijwilligers, hun organisaties en initiatieven bij hun waardevolle werkzaamheden. VC Utrecht is op zoek naar twee enthousiaste en betrokken 

Leden voor de Raad van Toezicht (RvT)
(vrijwillig) 

De Raad van Toezicht (RvT) is de interne toezichthouder van VC Utrecht en samen met de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor good governance. De RvT toetst de activiteiten van de directeur-bestuurder en de organisatie als geheel, aan haar maatschappelijke doelstelling. De RvT werkt met twee commissies: een auditcommissie en een remuneratiecommissie.

Wij zoeken twee leden voor de RvT: 
• Ervaring met en kennis van: de vrijwilligerssector, participatie, bedrijfsmatige en zakelijke processen, (het versterken van) non profit organisaties en samenwerken met gemeente(n) zijn een pré. Maatschappelijke betrokkenheid is een vereiste. 
• Met creativiteit, enthousiasme en echte netwerkers. 
• Van de leden van de RvT wordt verwacht dat zij zich blijven verdiepen in ontwikkelingen op het werkgebied van vrijwillige inzet in het algemeen en de functie van de stichting in het bijzonder.
• De nieuwe leden verdelen de volgende portefeuilles: vicevoorzitter RvT, voorzitter auditcommissie. De beoogd voorzitter van de auditcommissie beschikt over financiële kennis. 

Wie zijn wij: 
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen zoals de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers o.a. met de Vrijwilligerstrofee en een jaarlijkse waarderingsmaand en we promoten vrijwillige inzet met onder meer mooie portretten en verhalen van vrijwilligers en een stadsbrede campagne ‘Vrijwilligerswerk, iets voor jou’. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat). 

De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig kunnen inzetten voor elkaar. Zo ook nu in de corona-crisis, waarin we onder meer startten met Koks koken voor Utrecht.   

Wij zijn met zo’n 15 parttime medewerkers en ca. 25 vrijwilligers, een directeur-bestuurder en een RvT met vier leden.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Deze vacature is verlopen
#24679
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Leden-Raad-van-Toezicht/24679 om je aan te melden