Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Kernkwadrant: je valkuilen omzetten naar kwaliteiten

Workshop · 13 mrt 2020, 09:30 - 12:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26161
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Kernkwadrant-je-valkuilen-omzetten-naar-kwaliteiten/26161 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die meer inzicht in eigen functioneren willen krijgen. Er is geen voorkennis vereist.  

Inhoud
Ieder mens heeft kwaliteiten en valkuilen. Als je meer inzicht hebt waardoor je kwaliteiten (kunnen) vervormen naar valkuilen, kun je zelf beter in balans komen en ook met meer respect en waardering naar anderen kijken.

Je leert de verschillen waarderen in plaats van je er aan te ergeren.

In deze workshop wordt ingegaan op:

  • de theorie van het kernkwadrant
  • jouw persoonlijke kernkwadrant
  • feedback geven vanuit kwaliteiten

Als je de workshop uitloopt, heb je een helder beeld vanuit welke kwaliteit(en) jij graag samenwerkt, wat er met die kwaliteiten onder druk gebeurt en hoe je hiermee om kunt gaan.

Trainer
Esther Westebring werkt sinds 2007 als zelfstandig trainer/coach voor diverse profit en non-profit organisaties. Ook verricht zij opdrachten via Interim2day (www.interim2day.nl). In haar werk merkt zij dat er vaak feedback wordt gegeven op wat iemand anders zou moeten doen, terwijl complimenten geven zoveel effectiever is voor de motivatie. Maar ja, hoe maak je dan duidelijk dat er soms toch zaken anders aangepakt kunnen worden om effectiever te worden? Hierin biedt kernkwadranten een mooi kader. Om deze theorie goed neer te zetten, heeft Esther in 2009 bij Ofman het train the trainer traject gevolgd om gecertificeerd te worden als trainer Kernkwadrant.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Kernkwadrant: je valkuilen omzetten naar kwaliteiten
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26161
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Kernkwadrant-je-valkuilen-omzetten-naar-kwaliteiten/26161 om je aan te melden